''Hayal kırıklığı yaşadım''

''Hayal kırıklığı yaşadım''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Kardemir Karabükspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 5-0 yendikleri maçta tribünlerin boş kalmasından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Advocaat, Ülker Stadı'nın büyük bir bölümünün boş kalmasından dolayı üzgün olduğunu aktararak şunları kaydetti:

"Taraftarın ilgi göstermemesinden dolayı hayal kırıklığı yaşadım"

"Taraftarın ilgi göstermemesinden dolayı hayal kırıklığı yaşadım. Üzüldüm. Takımın onlara ihtiyacı var. Umarım bu skorun ardından taraftarlar daha kalabalık şekilde stada gelir. Kolay bir rakip yoktu bugün karşımızda. Kardemir Karabükspor, fiziksel anlamda çok kuvvetli bir takım. Gerekli bilgileri verdik oyuncularımıza. Topa sahip olma anlamında ilk yarıda sorunlar yaşadık. Doğru anda golü atmayı başardık. Gergin bir görüntü sergiledik saha içinde ama 2 golden sonra güvenimiz arttı ve işimiz kolaylaştı. Rakiple aynı puandaydık ve kazanmak zorundaydık. Bu da oyuncularımızın kafalarında vardı. Belki bu da etken olabilir. 5-0 güzel bir sonuç."

Geçen hafta Atiker Konyaspor karşısında aldıkları sonucun önemine vurgu yapan Hollandalı teknik adam, "Geçtiğimiz hafta aldığımız galibiyetten sonra kritik bir maçtı. 18 maçtır sahasında yenilmeyen bir takımı yendik. Bugün ve gelecek için çok önemliydi. Orada galibiyeti isteyen, çalışan, savaşan bir takım gördük. Aynı şeyi bugün de gördük. Yukarıya doğru gidişimizi devam ettirmek istiyorduk. Lens, formunu bulmaya çalışıyor. Volkan Şen ve o bölgede oynayacak diğer oyuncular da var. Bu bölgedeki futbolcuların hızlı olduklarını biliyoruz. Bu bizim için bir silah ve bu silahı da kullanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu sezon Süper Lig'de ilk kez 11'de sahaya çıkan Aatif Chahechouhe'yu da değerlendiren Advocaat, "5-0 kazandık, bu nedenle oyundan memnunum. Aatıf için de iyi oldu. Uzun zaman sonra 90 dakika oynama şansı buldu. Antrenmanlarda çok iyiydi. Daha fazla zamana ihtiyacı var. Hala takım içinde doğru dengeleri arıyoruz. Her zaman önde 4 oyuncuyla oynayamayız, bugün kazanmak zorundaydık. Her zaman böyle oynarsak ne olur, bilemiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.