''İki ihtilal görmüşken biz bile korktuk''

''İki ihtilal görmüşken biz bile korktuk''

Beşiktaş Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, hem 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını hem de siyah-beyzlı takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların tüm takımı etkilediğini söyleyen Beşiktaş Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil 2 ihtilal görmüşken ve daha güçlü olmamız gerekirken bizim yaşımızdakiler bile korktu, futbolcuların genç yaşta ürkmeleri gayet doğal dedi.

Takımın son durumundan memnun olduğunu söyleyen Ürkmezgil, Beşiktaş’ın Fenerbahçe’den transfer ettiği Gökhan Gönül’ün takıma adaptasyonunun mükemmel olduğunu belirtti.

TÜRKİYE’DEKİ SIKINTILI ORTAMDAN HUZUR ORTAMINA GELDİK

Beşiktaş’ın Avusturya’daki kamp ortamının mükemmel olduğunu ifade eden Ahmet Ürkmezgil “Ben Türkiye’deki o kötü şartlardan çıkıp buraya geldiğimiz zaman gerçekten buranın ilaç gibi geleceğini düşünemezdim.Futbolcularımız belli ki gerçekten futbolu özlemişler. Fiziki durumları beni çok mutlu etti.Bir anda Türkiye’deki o sıkıntılı ortamdan kurtulduğumu, kendim dahil daha iyi bir ortamda düşünüp,çok daha iyi bir huzur ortamı bulduğumuzu düşünüyorum. Çocuklarımızın da bu zinde ve formda hali beni daha da mutlu etti.diye konuştu.

İKİ İHTİLAL GÖRMÜŞKEN BİZ BİLE KORKTUK

Türkiye’de 15 Temmuz gecesi yaşanan kalkışma hareketinin takıma olan etkilerini değerlendiren Beşiktaş yöneticisi “Etkilenmemek mümkün değil o olaylardan. Tabiki yabancıların şaşkınlığı ve korkuları oldu. Bizim ve özellikle benim kuşağım iki tane ihtilali görmüş olduğumuz noktada daha hazırlıklı daha güçlü bir durumda olmamız gerekirken bizler bile çok sıkıntılı günler sıkıntılı anlar geçirdik. Onların bu genç yaşlarında bu durumdan ürkmeleri kadar doğal bir şey olamaz. Ama sanki burada sihirli bir hava sihirli bir atmosfer var. Tamamen futbola konsantre olmaları bütün o kötü havayı dağıttı” dedi.

GÖKHAN’IN ADAPTASYONU BENİ ÇOK UMUTLANDIRDI

Beşiktaş’ta yabancı futbolcular ve Fenerbahçe’den transfer edilen milli sağ bek Gökhan Gönül’ün durumuna değinen Beşiktaş Genel Sekreteri “Kendilerine de iyi bakmışlar çok iyi geldiler. Sakatlıktan çıkan bir Rhodolfo’muz vardı, önemli bir sakatlıktı. Ben kendisini bu kadar diri bu kadar formda göreceğimi düşünmüyordum. Mesela Gökhan’ın yeni bir takıma başka bir büyük kulübe geldiği noktada hiç bir adaptasyon sorunu yaşamadan arkadaşları ile anlaşması, onlarla futbolculuğunun yanında birlik ve beraberliği beni çok umutlandırdı” şeklinde konuştu.

GOMEZ VE DİĞER BAZI OLUMSUZLUKLAR YAŞADIK

Yabancı futbolcuların birlik ve beraberlik içinde olduğunu ifade eden Ürkmezgil “Benim o konuda, onlarla çokta iç içe olmadığım için fikir beyan etmem doğru olmaz. Ama onların şu an için birlik beraberlik içinde oluşu, çok neşeli idmanlar yapması, idman saatleri dışında oteldeki sohbetleri sırasındaki ifadeleri onların hiç huzursuz bir ortam yaşamadığını gösteriyor. Ama Gomez ve diğer bazı şeyler de yaşadık. Evet bir iki münferit olarak bunlar olabilir. Ama genelinde yabancı oyuncular bu hava ile ilgili düşündüğüm noktada değiller” dedi.

BAŞKANIMIZ VE YÖNETİCİ ARKADAŞLARIMIZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORLAR

Son olarak Sosa’nın Beşiktaş antrenmanlarına çıkmaması ve transfer çalışmalarına değinen Ahmet Ürkmezgil şunları söyledi:

“Sosa sakat. İşin evveliyatında öyle durumlar oldu ama buraya gelirken bile Sosa ‘ben düz koşu yapayım’ diyordu. Doktorla da konuştular. Ufak bir sakatlığı olduğu için idmanlara gelmedi

Ben transferin içerisinde yer alan bir yönetici değilim. Başkanımız ve bu işle ilgili yönetici arkadaşlarımızın çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını biliyorum. Bazı mevkilerdeki ani gelişmelerden dolayı da yoğunluklarının bir iki katına çıktığında çok iyi biliyorum. O noktada hepimize ayrı ayrı bilgi alışverişinde bulunmaları beklenemez. Bu yüzden onları da anlayışla karşılamak lazım…”