''İstanbul uçağından döndüm''

''İstanbul uçağından döndüm''

Ganalı yıldız Kevin Prince Boateng, "Türkiye’ye gelmeyi çok istiyordum. İstanbul uçağından döndüm" dedi.

İtalyan devi Milan ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalayan Ganalı yıldız Kevin Prince Boateng, “Türkiye’ye gelmeyi çok istiyordum. İstanbul uçağından döndüm” dedi.
 
Bu sezon başında Galatasaray ve Bursaspor ile adı anılan 28 yaşındaki yıldız futbolcunun Türkiye’ye transferi gerçekleşmemişti.
 
Bursaspor ile anlaşmaya çok yakın olduğunu belirten Boateng, "Türk yetkililer ile menajer Marco Kırdemir aracılığı ile görüştüm, bana tekliflerini ilettiler, kabul ettim. Bursaspor için havalimanına gitmek için hazırlık yaptığımız sırada, Bursaspor yetkilileri transferden vazgeçtiğini iletti" dedi.
 
Berlin’de doğan ve büyüyen Boateng’in, çok sayıdaki Türk arkadaşı nedeniyle Türkçesi de çok iyi. Türkçe olarak “Türkiye’ye gelmeyi çok istiyordum” diyen Boateng, Milan ile yeniden anlaştığı için ise mutlu olduğunu belirtti. Geçtiğimiz sezon sonunda Schalke 04 ile olan sözleşmesi sona eren ve son üç ayı Milan’da antrenman yaparak geçiren Boateng, Gana Milli Takım formasını da giyiyor.
 
Gücü ve çalışkan futbol yapısıyla dünya çapında üne kavuşan yıldız, Hertha Berlin, Tottenham, Borussia Dortmund ve Milan gibi önemli takımların formalarını giydi.
 
Milan’da daha önce üç yıl oynayan Boateng, Kırmızı siyahlı ekipte 100 maçta 17 gol ve 16 asistlik bir performans sergilemişti. Ganalı futbolcu, Milan ile 2010-2011 yılında Serie A şampiyonluğu da yaşamıştı.
 
Sporcope.com