''Kuddusi bu işi yapamıyor''

''Kuddusi bu işi yapamıyor''

Hakem eskisi Selçuk Dereli son dönemdeki hakem hatalarına değinirken, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Komitesi hakkında gazeteci Serdar Bilican'a zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Selçuk Dereli son dönemde federasyon ve hakemler hakkında açıklamalarda bulunan yöneticilere "baskı altına almaya çalışıyorlar" yakıştırmasını yaparken, "TFF'de ve MHK'de gücü olan herkes hakemleri etkilemeye çalışıyor. İlk olarak Aziz Yıldırım'ın yaptığı basın toplantısı amacına ulaşmıştır. Aziz Yıldırım'ın açıklamaları sebebiyle, Trabzonspor - Fenerbahçe maçında, Fenerbahçe aleyhine çalınması gereken penaltı çalınmamıştır. Zaten Bülent Yıldırım'ın her defasında Trabzonspor - Fenerbahçe maçlarını yönetmesi akılalmaz bir olay." dedi.

Bilican'a "Kuddusi (Müftüoğlu) bu işi götüremiyor, yapamıyor Serdar" diyen Dereli, "Trabzon'daki olay sonrası Federasyon ve MHK otoritesini ortaya koymalı. Öyle yalandan protestolarla, sahaya iki dakika geç çıkmalarla olacak şey değil. Federasyona ve MHK'ye güven kalmamıştır, o yüzden de bu iş zıvanadan çıkmıştır. Trabzon'daki olayları da sadece Trabzon halkına mal etmemek lazım. Sen 3 Temmuz sürecinin sorumlularını cezalandırmazsan, Bülent Yıldırım'ı sürekli Trabzonspor - Fenerbahçe maçlarına atarsan, Cüneyt Çakır'la başlayan 'Fenerbahçe lehine hatalar zinciri'ne göz yumarsan, bunlara katlanmak zorunda kalırsın." ifadeleriyle TFF'yi yerden yere vurdu.

Serdar Bilican'ın "MHK istifa eder mi?" mi sorusuna "bundan önce neler neler oldu da etmediler, şimdi de istifa etmeyecekler" diyerek, net bir cevap veren Selçuk Dereli, "son haftalarda hangi kulüp daha çok bağırırsa, onun şampiyonluğa daha yakın olduğunu söyleyebilirim. Bu ülkede bağıran kazanıyor. Çok enteresan (gülüyor)." diyerek sözlerini tamamladı.

Spor3 / Serdar BİLİCAN