''Meydan okumaya geldim''

''Meydan okumaya geldim''

Fenerbahçe’nin yeni hocası Dick Advocaat, İstanbul’a indikten hemen sonra pazartesi günü yapılan yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Yöneticilerle önceki akşam bir araya gelen Hollandalı çalıştırıcı, “Yıllardır önemli kulüpler ve ülkelerde çalıştım. Param var. Buraya geliş amacım bu değil. Zaten öyle olsaydı farklı ülkelerde, farklı takımlarda olurdum. Fenerbahçe bana yeniden bir meydan okuma şansı verdi. Ben de bunun için buradayım” dedi

Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle tanışan Hollandalı teknik adam, teklifi kabul etmesinin nedenlerini anlattı. Ardından Başkan Yıldırım da kendisinden beklentilerini aktardı. 
 
‘Param var’
 
Advocaat, “Meydan okumak için” takımın başına geçmeyi kabul ettiğini belirterek, “Para için gelmedim. Yıllardır önemli kulüpler ve ülkelerde çalıştım. Param var. Buraya geliş amacım bu değil. Zaten öyle olsaydı farklı ülkelerde, farklı takımlarda olurdum. Fenerbahçe bana yeniden bir meydan okuma şansı verdi. Ben de bunun için buradayım” dedi. 
 
Hollandalı teknik adam Fenerbahçe’nin büyük ve güçlü olduğunu bildiğini ifade ederek, “Ancak işim kolay değil. Mali açıdan kriterler var. Bunları bilerek geldim. Takıma ve kendime güveniyorum” diye konuştu.
 
Büyük hedefler 
 
Advocaat; söyledikleri, kendinden emin tavrı ve tecrübesiyle kısa sürede yönetim kurulunu etkiledi ve güvenini kazandı. Başkan Aziz Yıldırım da beklentilerin büyük olduğunu ifade ederek başarı için sadece lig şampiyonluğunun yetmeyeceğini, Avrupa’da da büyük hedeflerine ulaşmak istediklerini söyledi. 
Pazartesi yapılan çalışmanın bir bölümünü de izleyen Advocaat, yönetim kurulu toplantısındaki tanışmanın ardından yönetimle birlikte akşam yemeğinde biraraya geldi.
 
‘İstesem Çin’e gidebilirdim’
 
Dick Advocaat, İstanbul’a geldikten sonra ilk görüşlerini Hollanda medyasıyla paylaştı. Fenerbahçe’ye transferini değerlendiren ünlü hoca, para yüzünden Türkiye’ye gittiği yorumlarına tepki gösterdi.
 
Hedefinin sportif başarı olduğunu aktaran Hollandalı teknik adam, “Parayı düşünseydim, Fenerbahçe’ye değil, Çin’e giderdim. Böyle bir opsiyonum vardı. Türkiye’yi mücadele için, heyecan için, futbol için istedim” ifadelerini kullandı.
 
Robin Van Persie gibi önemli bir forvete sahip olduklarını belirten 68 yaşındaki hoca, “Van Persie ile çalışmak için sabırsızlanıyorum. Birbirimizi seveceğimizi umuyorum. Hala gollerini sıraladığından eminim” dedi.
 
Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren tecrübeli antrenör, “Önce bir takımıma bakmalı ve oyuncularla çalışmalıyım. Kimler var tanımalıyım. Daha sonra transfer gerekirse bakarım. Eğer transfer yapacaksak da acele etmeliyiz zira 2 hafta kaldı, dönem bitiyor”  diye konuştu. 
 
Resmen açıklandı
 
Fenerbahçe Kulübü, Dick Advocaat’ın yeni direkör olarak takımın başına geçtiğini resmen açıkladı. Sarı-lacivertlilerin resmi internet sitesinden duyurulan bilgilendirmede, Advocaat ile prensip anlaşmasına varıldığı ifade edildi.
 
Bugün saat 14.30’da Hollandalı çalıştırıcı ile Fenerbahçe Ülker Stadı’nda imza töreninin gerçekleşeceği bildirildi. 
 
Sıkı araştırma
 
Yönetim, teknik adam ile ilgili kararı verirken birçok aday içinden Advocaat’ı seçti. Hollandalı teknik adamı yakından tanıyan birçok isimle görüşüldü. Olumlu referanslar etkili oldu. Yöneticiler geçen sezon yıldız isimlerle teknik heyet arasındaki sorunların Advocaat’ın gelişi ile yaşanmayacağını düşünüyor. Hollandalı hocanın kariyeri, kendisine duyulan saygı ve iletişimi sayesinde otorite probleminin ortadan kalkması bekleniyor. 
 
Dörtlü savunmaya geri dönüş
 
Hollandalı çalıştırıcı, Türkiye’ye gelmeden önce sarı-lacivertli takımla ilgili tüm detayları topladı. Monaco maçlarını izledi. Oyuncuları tek tek analiz etti. İstanbul’a ayak bastığında ciddi bilgi sahibiydi.
 
Advocaat ile birlikte sarı-lacivertliler dörtlü savunmaya dönecek. Hollandalı teknik adam, yeni sezonda takımı hangi taktik anlayış içinde oynatacağını  yönetime aktardı. 4’lü savunmanın yanısıra bazı maçlarda çift, bazılarında ise tek forvet ile oynayacağını söyledi. Orta saha kurgusunu da maça göre değiştireceğini ekledi. Böylelikle sarı-lacivertli takım 3-5-2’den tekrar alışık olduğu sisteme geçecek. Hollandalı teknik adam bugün Grasshoppers maçı için yapılacak basın toplantısında yer alacak ve yarınki maçta da takımın başında olacak.

Milliyet