''Örnekleri var şampiyon olabiliriz''

''Örnekleri var şampiyon olabiliriz''

Dick Advocaat, dünkü antrenmandan önce takımla bir toplantı gerçekleştirdi.

Dick Advocaat, dünkü idmanda oyuncularına bir konuşma yaptı ve şampiyonluğun imkansız olmadığını söyledi: Ligi en iyi yerde bitirmeliyiz. Şampiyonluk zor görünse de tarihte bunun örnekleri var.

Hollandalı teknik adam, Osmanlı galibiyetiyle rahat bir nefes aldı. Sarı-Lacivertliler’in ligdeki 4 maçlık 3 puan özlemi sona erdi. Dick Advocaat, dünkü antrenmandan önce takımla bir toplantı gerçekleştirdi, bundan sonraki beklentilerini anlattı. Tecrübeli çalıştırıcı, “Ben sizin gücünüze ve kalitenize inanıyorum. Taraftar artık iyi futbol ve iyi sonuç istiyor. En zor, en prestijli maçlarda kendinizi gösterdiniz. O nedene Beşiktaş ve Galatasaray derbilerinin iyi geçeceğine neredeyse eminim. Ancak kolay gibi görünen maçlarda da sizden en iyi şekilde motive olmanızı bekliyorum” ifadelerini kullandı.
 
‘Yeter ki inanın’
 
Advocaat, ligde hâlâ oynanacak 11 hafta olduğuna dikkat çekerek, “Önümüzde uzun bir yol var. Eğer inanırsanız, başarırsınız. Futbolda zor vardır ama imkansız diye bir şey yoktur. Ligi en iyi yerde bitirmeliyiz. Şampiyonluk şu an zor görünse de tarihe bakıldığında bunun örnekleri var. Yeter ki sizler sahaya inanarak çıkın ve üzerine giydiğiniz formanın hakkının verin” diye konuştu.
 
Fener’in tarihinde yok!
 
Advocaat, “Tarihte örnekleri var, şampiyon olabiliriz” dese de Fenerbahçe’nin tarihinde 23. haftada liderden 12 puan fark yedikten sonra mutlu sonla bitirdiği bir sezon yok. Hatta 3 puanlı sisteme geçilen 1987-88 sezonundan sonra Sarı-Lacivertliler’in kazandığı 8 şampiyonluğun tamamında 23. haftada lider olan takım Fenerbahçe’ydi! Kanarya, bu haftayı lider geçemediği sezonlarda şampiyonluğa ulaşamadı. Eğer Hollandalı teknik adamın takıma yaptığı konuşmada söylediği gibi sezonu lider olarak tamamlarlarsa, bu anlamda tarihe geçmiş olacaklar.

Fanatik