''Teröristler istedi diye ligler ertelenmez''

''Teröristler istedi diye ligler ertelenmez''

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada "Teröristler istedi diye liglerin ertelenmesini doğru bulmuyorum." dedi.

 
Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, "Teröristler istedi diye liglerin ertelenmesini doğru bulmuyorum. Şehitlerimiz ölürken eğlenmeyeceğiz ama yaşamımızı sürdürmeye devam edeceğiz ki hedeflerine ulaşamasınlar." dedi.

"ASKERİMİZİN DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ"

Toplantının geçen haftadan planlanmış olduğunu belirten Hurma basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Bugün futbol adına konuşmak akıl kârı değil. Bu dramın içinde hangi oyuncuyu alacağız, hedefimiz ne gibi konuları konuşmak mantıklı değil. Şehitler için ne kadar üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Her ülkenin geleceği kendi çocuklarını korumaktır. Kim olduğunu bilmediğimiz, insanlar çocuklarımıza pusu kuruyorlar. Siyasetçi, devlet adamı değiliz. Nasıl konuşmak gerek bilmiyorum. Acıyı ve öfkeyi kenara koyarak konuşmak kolay değil. Şu kadarını söyleyebilirim ki; Biz milletimizin, polisimizin, askerimizin ve devletimizin sonuna kadar yanındayız. Düşüncemiz ve yaşama biçimimiz nasıl olursa olsun bunun böyle bilinmesini isterim. Bu topraklarda bir kader var sanıyorum. Savaş hiç eksik olmuyor. Umuyorum bugün son olur. İnsanlar evlerinde huzurlu olurlar. Henüz bir şehidimizin acısını kapatmadan diğeriyle sarsılmak zor. Ailelerini anlamak, acılarını paylaşmak çok güç." ifadelerini kullandı.

"TRABZONSPOR BÜYÜK BİR KULÜPTÜR"

Hurma, Trabzonspor'un büyük bir kulüp olduğunu belirterek, "Bugün hangi konuyu konuşalım bilmiyorum. Eminim siz basın mensupları da ayrı düşüncededir. İlla bir şey söylememiz gerekirse, Trabzonspor'un büyük bir kulüp olduğunu, kendi dinamiklerinin var olduğunu, futbol devrimini gerçekleştirerek şampiyonluğu İstanbul dışına taşıdığını, Anadolu beyi olduğunu, çok değerli spor adamları yetiştirdiğini ve böyle bir kulübün sportif direktörü olmaktan gurur duyduğumu söyleyebilirim. Umuyorum ki taraftarlarımızın beklediği başarılara ulaşırız." diye konuştu.

"TARAFTARLARIMIZ BİZE TRABZONSPOR RUHUNU AŞILAMALILAR"

Hurma, "Taraftarımız bizden Trabzonspor ruhu olan, mücadele eden bir takım bekliyor, biz de onlardan tribünlerde var olmalarını bekliyoruz." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize Trabzonspor ruhunu aşılamalılar. Bir transfer dönemi geçirdik. Büyük kulüpler temmuz ayında transfer yapmazlar. Ön hazırlık yapılmalıdır. Biz o günün koşullarında ancak bunları yapabildik. Umuyorum katılan oyuncular bir an önce takıma ve şehre adapte olurlar. Önümüzdeki transfer dönemlerinde çok daha yüksek kalitede, çok daha düşük maliyetlerle oyuncular transfer edeceğiz. Bunun çalışmasına başladık.Trabzonspor taraftarının arzu ettiği başarıları buraya getirmek için çalışacağız. Henüz taşlarımız yerine oturmadı. Beklediğimiz ve idealimizdeki duruma henüz ulaşamadık. Oyuncu getirmek ve göndermek kolay değil. Bütçe meselesi." ifadelerini kullandı.

"TERÖRİSTLER İSTEDİ DİYE LİGLERİN ERTELENMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM"

Hurma, "Ülkenin içinde bulunduğu durumda ligler ertelenmeli mi?" sorusuna ise, "Evlatlarımız bir bir yere düşerken futbol konuşmak çok hoş değil. Biz devlet adamı değiliz. Bu işin stratejisini hesaplayamayız. Kendimizi onların yerine koyamayız. Biz vergimizi veririz, sevinir, üzülürüz. Devlet büyüklerimiz ne düşünür bilemeyiz. Teröristler istedi diye liglerin ertelenmesini doğru bulmuyorum. Şehitlerimiz olurken eğlenmeyeceğiz ama yaşamımızı sürdürmeye devam edeceğiz ki hedeflerine ulaşamasınlar. Bu bizim şahsi fikrimiz. Ne karar alınırsa saygı duyarız." dedi.

"TRABZONSPOR ŞAMPİYONLUĞA ULAŞMAK İSTİYORSA BÜTÜN GÜÇLERİNİ MAKSİMUM KULLANMALIDIR"

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, şampiyonluğun yaşanması için bütün camianın güçlerini maksimum kullanması gerektiğini belirterek, "Camiayla ilgili soruları bir profesyonelin cevaplaması akla uygun değil. Trabzonspor'u seven biri olarak şunu söyleyebilirim. Trabzonspor şampiyonluğa ulaşmak istiyorsa bütün güçlerini maksimumda kullanmalıdır. Fikir ayrılıkları kulübün zenginliğidir. Önemli olan kulüp olmaktır. Kulüpseniz bütün bu zorlukların altından kalkabilirsiniz. Sportif olarak iyiye gidiş var. Bir kulübün en büyük kaybı transfer yanlışlarıdır. Mutlaka yanlış olur ama sayı fazla olursa yara verir. Camiadaki ayrılıkla ilgili şunu söyleyebilirim. Camianın büyükleriyle senelerdir görüşüyoruz. Karşılıklı saygı sevgi içerisindeyiz. Trabzonspor'un çözülemeyecek ağır bir durumu olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan Trabzonspor sevgisiyle hoşgörü çerçevesinde karşılıklı konuşabilmektir." açıklamalarında bulundu.

SAKAT VE KADRO DIŞI OYUNCULAR

Hurma, sakatlıkları bulunan oyuncularla ilgili olarak ise, "Bosingwa'nın sakatlığı sürüyor. Sanıyorum mart ayında dönebilir. Tedavisi kendi doktoru kontrolünde devam ediyor. Bizim doktorumuz da baktı. Birlikte bir program belirlendi. Alex Bourceanu hâlâ sakat. Bir dönem iyileşti ancak tekrar nüksetti. Fiziksel olarak çok iyi durumda olduğu söylenemez. Kadro dışı kalan diğer dört oyuncumuz da mukaveli futbolcumuzdur. Bir çalışma programı verdik kendilerine. Antrenmanlarını hoca eşliğinde sürdürüyorlar. Kadro dışı kalmış oyuncularımıza yazılı olarak bir teklif yaptık. Kurallar gereği 28 oyuncu yazabiliyorsunuz kadronuza. Trabzonspor'la aynı koşullarda 1461 Trabzon'da futboloynamanızı istiyoruz dedik. Ama hiçbiri bunu tercih etmedi. Biz onları kenara atmadık." şeklinde konuştu.

"GELDİĞİMİZDE 61 KİŞİLİK BİR OYUNCU KADROSU VARDI"

Hurma, göreve geldiğinde 61 kişilik bir oyuncu kadrosu bulunduğunu belirterek, "Yaptığımız transferler hariç 61 oyuncu vardı geldiğimizde. Bunlardan 4'ü kadro dışı. 12 Oyuncuyla karşılıklı sözleşme sonlandırdık. 19'unu da kiraya verdik. Bütün bunları yaparken kadromuzu ve mevkilerin durumunu düşünmek durumundaydık. Resmin netleşmesi öyle kolay olmadı. Benim elimde Sayın Ersun Yanal'ın da gönderilmesini istediği bir liste vardı. Yüzde 90'ında hemfikirdik. Sorumluluk almadan bunu uygulamaya koyabilirdik. Ama yeni gelen teknik direktörümüzün bu oyuncuları görmelerini istedik.Trabzonspor'un futbolcusu kulüp bulmakta zorlanıyorsa başka meseleler konuşmak gerek." diye konuştu.

KAYSERİSPOR MAÇI

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, uzun süre görev yaptığı Kayserispor ile bu hafta oynayacakları maçla ilgili olarak ise, "Bu hafta Kayserispor'la oynayacağız. Ben orada güzel günler de yaşadım, Türkiye'nin en güzel tesislerinden birini yaptık.Kayserispor Anadolu'nun en saygın kulüpleri arasına girdi. Şimdi orada Trabzonspor'da görev yapmış bir futbolcu var. Futbol böyle bir oyun. Tek dileğim temiz bir maç olması. Hakem hatası ve sakatlığın olmadığı bir maçı kazanmayı isteriz bir profesyonel olarak." dedi.

"Yeni yapılan stadyumu gördüm. Ama projeyi inceleme fırsatım olmadı" diyen Hurma, "Önümüzdeki hafta hocamızla yine gidip yeniden görmek istiyoruz. O stadyum yüz yıl yaşayacak. Gelecek nesillere bırakacağımız bu yapıda bir hata olmaması için elimizden geleni yapacağız. Stadyum konusunda da tecrübeleri olan biri olarak tespitlerimizi ilgililere ileteceğiz." şeklinde konuştu.

"SHOTA KULÜBÜMÜZÜN GÜLEN YÜZÜ"

Hurma, sosyal projelerle ilgili olarak ise, "Shota buranın evladı. Oynadığı dönemlerde de çok başarılı oldu. Trabzonspor taraftarının iftihar ettiği bir isim. Kulübümüzün gülen yüzü. Kulübümüz hiçbir zaman şehrinden kopmadı. Yaptığımız hamleler ayrışmak ya da bütünleşmek adına değil, olması gerektiğini düşündüğümüz işler olduğu için yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri, farklı sahalarda idman yapmak gibi faaliyetler zenginlik katacaktır. Kulübümüzün bu hamlelerine katkı sağlamaya gayret göstereceğiz." diye konuştu.

"LİGDE FOTOĞRAF HENÜZ FLU"

Lig yarışını da değerlendiren Hurma, "Ligdeki yarışan takımlarımızla ilgili henüz bir fotoğraf oluşmadı. Fotoğraf henüz flu. Bizim hedefimiz şu. Olabiliyorsak şampiyon olmak. Olamamışsak iki takviyeyle bu takım şampiyon olur yorumlarının yapılmasını sağlayacak bir kadro ve oyun yapısı oluşturmak. Bundan sonra yapacağımız şu. Takımı bir an önce birbirine bağlayıp eksikleri belirleyip, doğru oyuncuları aksayan yerlere koymak. Bunu becerebilirsek Trabzonspor bu ligde en az 5-6 yıl daha bir yerlerde olacak ve şampiyonluğu yakalayacaktır. Sabırdan yana bir sıkıntımız var. Bir de nelerin nasıl yapıldığını, Trabzonspor'un menfaatlerinin ne olduğunu bir kez daha gözden geçirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"YÖNETİM KURULU İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, yönetim kurulu ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, "Başkanımızla birlikte uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Bize gerekli önemi verdi. Yetki de verdi. Gelecek dönemde bir kongre olacak olması tüm çalışanları etkiler. Ama biz takımı bunun dışında tutmak için maksimum gücü göstereceğiz. Bir kongre yapılması gerekiyorsa mutlaka yapılacaktır. Bir şeylerden etkilenen bir kadro olmamaya çalışacağız. Farklı bir davranış biçimi sergileyemeyiz. Sonuçları bugünden bilinen ve bizim dahil olacağımız bir konu değil. Yönetimimiz ve başkanımız kongremiz var düşüncesiyle değil, yapılması gereken ne varsa yapalım düşüncesiyle hareket etti. Biz de elimizden geleni yaptık. Yapabilseydik birkaç takviye daha yapacaktık ancak şartlar oluşmadı." dedi.

Hurma, "Keşke daha moralli bir ortamda toplantı yapabilseydik. İnşallah milletimiz ve devletimiz bu terör illetini bertaraf edecektir." diyerek sözlerini tamamladı.