''Tolga ağabeyin kurtarışları görülmüyor''

''Tolga ağabeyin kurtarışları görülmüyor''

Beşiktaş'ın sezon başında Göztepe'ye sattığı kaleci Günay Güvenç, Lig Radyo'ya konuştu.

Beşiktaş'ın Göztepe'ye sattığı kaleci Günay, "Tolga ağabeyin Türkiye'de en yüksek seviyede bir kaleci olduğunu herkes biliyor. Hata yapsın ya da yapmasın. Geçen sezon karşılaşmalar 0-0 gidiyorken, çok kurtarışları var. Ama bunlar çok fazla görülmedi" dedi.

25 yaşındaki file bekçisi, Tolga Zengin'in kurtarışlarının görüşmediğini söyledi: "Bizim meslekte tecrübe çok önemlidir. Mesela Tolga Ağabey çok tecrübeli bir isimdi. Şenol hoca onu tercih etti. Çok iyi bir kaleci olduğunu düşünüyorum. Ben de ikinci kaleci durumundayken; bir ara devre arasında sorunlar yaşadım. Bugüne kadar anlamadığım sıkıntılardı. Sonra Denys Boyko transferi yapıldı. Yönetim bu transferi düşündü. Burada önemli olan kulübün menfaatleridir. Bu yüzden saygı duyuyorum.
 
BEŞİKTAŞ'TA TARAFTAR BASKISI VAR
 
Şenol hoca eski bir kaleci olduğu için bu işten çok iyi anlıyor. Bize de çok yardımcı oldu. Biz saygı duyduk, ben de kendim için bir karar vererek gitmeyi tercih ettim... Şenol hoca göreve geldikten sonra kartlar yeniden dağıtıldı ve oyun yeniden başladı. Tolga ağabey oynadı. Zaten Tolga ağabeyin Türkiye'de en yüksek seviyede olan bir kaleci olduğunu herkes biliyor... Hata yapsın veya yapmasın. Beşiktaş'ta taraftar baskısı çoktur. Vodafone Arena'da Kayserispor önünde 2-0 öndeyiz. Tolga ağabey, oyunu başlatırken biraz ağırdan alınca stadyumda uğultular başlamıştı. Her an her şey olacakmış gibi...
 
KALECİ HOCAMIZ KALİTESİNİ BİLİYOR

 
Bu tabii ki kaleciye de yansıyor. Tolga ağabey sezonun son maçlarında harika kurtarışlar yapmıştı. Büyük katkıları olduğunu düşünüyorum. Özellikle maçlar 0-0 gidiyorken, çok kurtarışları vardı. Ama bunlar çok fazla görülmedi. Bu baskıyı iyi kaldırdığını düşünüyorum. Zaten takım içinde ben ve kaleci hocamız biliyorduk kalitesini... Sadece işini yaptı. Gayet iyi bir sene geçirdiğini düşünüyorum. Tolga ağabey iyi bir kalecidir."
 
ARTIK BEŞİKTAŞ'TAN KORKSUNLAR
 
Şampiyonluk gurur vericiydi. Çok güzel bir şampiyonluk oldu. Ligdeki Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında oynayarak tecrübe kazanarak büyüdüğümü düşünüyorum. Bazı oyuncularımız için adeta ikinci bahar oldu. Bizim için çok değerli bir şampiyonluk oldu. Bundan sonra Beşiktaş'tan korksunlar. Slaven Bilic iskeleti oluşturdu. Şenol hoca da eklemeler yaparak devam ettirdi. Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra hasret oluyor. Instagram hesabımdan biri yazmış çok duygulandım. 'Sevenler ayrılmaz ki' diye; gerçekten de öyle. Gerçekten biz hiç ayrılmadık. İnşallah tekrar kendimi göstererek o seviyeye ulaşmak istiyorum.
 
GOMEZ'İN GİDİŞİ TAKIMI ETKİLER
 
Mario Gomez'in gidişi takımı etkiler. İlk geldiğinde antrenman periyodunu izlerken kafamda biraz tereddütler vardı. Ama maçlar bir başladı ki; golleri arka arkaya sıraladı. Benim gibi Almanya'dan geldiği için çok iyi tanıyorum. Golü koklayan, fırsatçı ve çok kaliteli bir oyuncuydu. Sadece gol kralı olduğu için değil, defansif açıdan da takıma çok katkı verdi.
 
CENK HAKKINI VERİYOR
 
Beşiktaş'a geldiğimde Semih (Usta) Ağabey; 'Hangi formayı istiyorsun?' diye sordu. Elazığlı olduğum için 23'ü istedim. Ama 'O numara Holosko'nun' dedi. Holosko, 'Al kardeşim fark etmez' deyince şaşırdım. Gitmeden önce Cenk Tosun, 'Bana numaranı verir misin?' dedi ve yemek sözü verdi. Hala yemeği ısmarlamadı. Ama formanın hakkını veriyor.'
 
Akşam