''Türk yardımcı istemedi, şampiyonluk elden gitti''

''Türk yardımcı istemedi, şampiyonluk elden gitti''

Slaven Bilic’in arkasında duran Beşiktaş Yönetimi, bir konuda çok büyük pişmanlık yaşıyor...

Beşiktaşlı yöneticiler, Bilic’in sezon başında İbrahim Üzülmez ve İlhan Mansız gibi yerli yardımcıları kabul etmeyerek büyük bir hata yaptığını savundu, “Gaziantep ve Akhisar maçlarındaki hatalar yüzünden elimizdeki şampiyonluğu kaybettik” diye konuştu.

Transfer başta olmak üzere her kararında Slaven Bilic’in arkasında duran Beşiktaş Yönetimi, bir konuda çok büyük pişmanlık yaşıyor. Türk yardımcı antrenör konusunda Hırvat teknik adamı bir türlü ikna edemeyen siyah-beyazlıların, “Defalarca söyledik ama istemedi. Gaziantep ve Akhisar maçlarındaki hatalar yüzünden kendi elimizdeki şampiyonluk gitti” diyerek adeta isyan ettikleri ortaya çıktı.

Sezon başında İbrahim Üzülmez ve İlhan Mansız gibi isimleri teknik heyete dahil etmek isteyen yönetim, Slaven Bilic’i ikna etmeyi başaramamıştı.

Siyah-beyazlıların, “Bir daha yabancı hoca alırsak yanında mutlaka Türk antrenör olmalı. Kabul eden gelsin bu kulübe. Her yıl milyonlarca euro yatırım yapıyoruz, tüm kararları bir kişiye bırakıyoruz. Yabancı hocaların hepsi Türk antrenörlerin kuyularının kazacağını düşünüyor. Beşiktaş gibi kulüpte böyle birşey mümkün mü?” diye konuştukları öğrenildi.

‘Temelimiz sağlam’

Beşiktaş Yönetimi’nde daha önce Slaven Bilic’i destekleyen isimlerin geri adım attıkları savunuldu. Bilic’in hala Beşiktaş’ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu göremediğini vurgulayan yöneticiler, “Gelecek adına çok umutluyuz. Şampiyonluk yarışındaki rakiplerimize göre çok daha genç ve oturmuş bir kadromuz var. Bu kadroya yapılacak bir kaç takviye ile yolumuza daha emin adımlarla ilerleyeceğiz. Stadımız da bitiyor. Belki şampiyon olamayacağız ama gelecek yıllar için hem Türkiye’de hem de Avrupa’da sağlam bir temel oluşturduk. Bu kadronun tek eksiği tecrübeli ve kaliteli bir hoca” ifadelerini kullandıkları aktarıldı.

Teknik Direktör Slaven Bilic’in yardımcılığını iki yıldır 48 yaşındaki vatandaşı Nikola Jurcevic yapıyor.

Milliyet