''Türkiye'de adama bir dokundun mu...''

''Türkiye'de adama bir dokundun mu...''

Aykut Demir, UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkacaklarına inandıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Osmanlıspor'un sezon başında Trabzonspor'dan kiraladığı Aykut Demir, UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkacaklarına inandıklarını söyledi.

Batıkent Tesisleri'ndeki AA muhabirine konuşan Aykut, Osmanlıspor'un  dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirterek, "Büyük takımdan gelip başka bir  ekipte oynamak benim açımdan risk değildir." dedi.
 
Aykut, "Osmanlıspor kesinlikle küçük bir kulüp değil. Futbolcuları,  yapısı, idare edenler olsun, şu anda Türkiye şartlarında en büyük kulüplerden  biri. Osmanlıspor, Avrupa düzeyinde bir kulüp." ifadelerini kullandı.
 
Trabzonspor'un daha büyük bir kulüp olduğuna dikkati çeken Aykut, "Bir  futbolcunun her yerde oynamak için kendisini hazırlaması lazım. Osmanlıspor bu  sene Avrupa'da oynuyor. Ligin en iyi takımlarından biri." değerlendirmesini  yaptı.
 
Transfer süreci
 
Başkent ekibine transfer sürecini de değerlendiren Aykut,  "Osmanlıspor'un bana yaklaşımı çok sıcaktı. Buraya geldiğim için de çok mutluyum"  diye konuştu.
 
Futbolcu olarak bazen istenilen şeyler olmayacağını vurgulayan Aykut,  "Trabzonspor'da bu sene kiralık olarak gitme durumum vardı. Bunun için en yakın  takımın Osmanlıspor olduğunu düşündüm. Nasip oldu ve buraya geldiğim için de çok  memnunum. Güzel bir kulüp. Ortam çok güzel." diye görüş belirtti.
 
Gençlerbirliği'ni unutamıyor
 
Spor Toto Süper Lig'de ilk kez Gençlerbirliği'nde forma giydiğini  hatırlatan Osmanlıspor'un başarılı stoperi Aykut, Trabzonspor'a gitmesinde  kırmızı-siyahlı ekibin büyük bir rol oynadığını vurguladı.
 
"Gençlerbirliği ve Osmanlıspor Anadolu'nun güzide kulüplerinden."  diyen Aykut, şöyle konuştu:
 
"Gençlerbirilği'nde 4 sene geçirdim. Gençlerbirliği de gerçekten  Avrupa düzeyinde bir takım. Başkanı olsun, yönetimi olsun büyük bir kulüp.  Osmanlıspor da kesinlikle büyük bir kulüp ve büyük bir camia. Gençlerbirliği ve  Osmanlıspor Türkiye'nin seçilmiş kulüplerinden. İki kulübümüz de gençler için bir  basamak. Trabzonspor'a gitmemde Gençlerbirliği büyük bir rol oynadı."
 
"Çıkışa başladık""
 
Deneyimli futbolcu, Osmanlıspor'un son dönemde Avrupa'da zirvede  olduğunu, ligde ise istedikleri yerde bulunmamalarının  yorgunluktan  kaynaklandığını dile getirdi.
 
Takım olarak sezona çok erken başladıklarını hatırlatan Aykut, şunları  söyledi:
 
"UEFA Avrupa Ligi'nde inşallah gruptan çıkacağız. Biz lige erken  başladık. Normal şartlarda oynadığımız maçlara bakıldığında ligin ilk yarısını  bitirmiş olmamız gerekir. Bu Avrupa düzeyindeki tüm takımlarda olabilecek bir  durum. Sezona ve Avrupa'ya iyi bir başlangıç yaptık. Ön eleme maçları oynadık ve  lige iyi başladık. İster istemez yorgunluk oluştu. Bunlara alışmamız lazım ama  futbolcuda olabiliyor. Bu kötü bir şey değil. Her çıkışın bir inişi, her inişin  de bir çıkışı var. Çıkışa başladık, ligde de bunu sürdürmeyi hedefliyoruz."
 
Ligi Osmanlıspor'a yakışır bir şekilde bitirmek istediklerini anlatan  Aykut, "Takımda güzel bir kenetlenme var. Böyle olduğu sürece Osmanlıspor daha  iyi yerlerde olacaktır." şeklinde konuştu.
 
Hakemlere sitem
 
Aykut Demir, Türkiye'de hakemlerin sertliğe izin vermediğini,  Avrupa'da ise futbolun tatlı-sert oynandığını söyledi.
 
Futbolun bir takım oyunu olduğunu dile getiren Aykut, sözlerini şöyle  tamamladı:
 
"Türkiye'de futbol Avrupa'ya bakarak biraz daha fiziksel oynanıyor.  Teknik ve taktik üzerine top oynanmıyor. Türkiye'deki hakemler sertliğe müsaade etmiyor. Avrupa'daki maçlarda bu seviye biraz daha yükseliyor. Avrupa'da daha  tatlı-sert oynayabiliyoruz. Türkiye'de adama bir dokundun mu hakemler geliyor.  Tabii bunlar futbolun içinde olan şeyler. Önemli olan art niyetin olmamasıdır  diye düşünüyorum. Futbol içinde mücadele güzel bir şey."