''Video hakemliğine geçilmesi gerekiyor''

''Video hakemliğine geçilmesi gerekiyor''

Karabükspor'un başkanı Hikmet Ferudun Tankut, hakem hatalarının sık sık yaşandığını ve bu nedenle puanların kaybedildiğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un başkanı Hikmet Ferudun Tankut, "Kulüp başkanlarının hemen hemen hepsi video hakemliği konusunda hemfikir. TFF video hakem sistemi konusunda çalışmaya başladı." dedi.

Teknolojinin çok geliştiğini ve video hakemliğine geçilmesi  gerektiğini anlatan Tankut, şöyle devam etti:
 
"İstanbul'daki Kulüpler Birliği toplantılarında bu konu çok net  konuşulmaya başlandı. Kulüp başkanlarının hemen hemen hepsi video hakemliği  konusunda hemfikir. TFF video hakem sistemi konusunda çalışmaya başladı. FIFA  Dünya Kulüpler Kupası'nda bu sistem uygulandı ve birçok ülkede uygulanma yolunda.  Milyar dolarların konuşulduğu futbol sektöründe artık hakemlerin düdüğü ile  'penaltıydı, değildi' veya 'goldü, değildi' tartışmalarının ötesine çıkılması  gerekiyor. Basketbol, voleybol ve teniste bunlar uygulanıyor. Bu uygulamanın  zorluğu da yok. İstenirse uygulanır ve ona göre dizayn yapılır. O nedenle  kaybettiğimiz puanlara üzülüyoruz. Video hakemliğine geçilmesi gerekiyor"
 
Geçen hafta sonu sahalarında oynadıkları ve 2-0 mağlup oldukları  Aytemiz Alanyaspor maçında hakem hatalarının olduğunu savunan Tankut, "Maçtan  sonra birçok kanalda pozisyonları tekrar tekrar izledim. Dejan Lazarevic ve  Ceyhun Gülselam'a yapılan çok net faul pozisyonlarında penaltı verilmedi. Aynı  zamanda bizim aleyhimize verilen bir penaltı var. 1-0 mağlup başladığımız maçta  yüklenirken ikinci golü yedik. Hakem hatalarının fazla olması nedeniyle bu  konular çok fazla konuşuluyor." değerlendirmesinde bulundu.
 
Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda oynayacakları Atiker  Konyaspor maçının kendileri için çok önemli olduğunu ve  kazanarak biraz olsun  rahatlamak istediklerini aktaran Tankut, "Konyaspor maçının ardından Kayserispor  deplasmanına giderek ilk yarıyı tamamlayacağız. Bu iki maçta alacağımız puanlar,  ikinci yarı kendi yerimizi belirleme açısından çok önemli. Konyaspor maçından  galibiyet bekliyoruz. Alacağımız 3 puanla rahatlamak istiyoruz." ifadelerini  kullandı.
 
Devre arası transfer döneminde takıma takviye yapılıp yapılmayacağının  sorulması üzerine Tankut, "A ve B planımız, kendimize göre çalışmamız var.  Hocamızla bugün görüşeceğiz. Nedir, ne değildir, hangi noktalara transfer yapılıp  yapılmayacağını konuşacağız. Kalan iki maçımızdan sonra bakacağız." şeklinde  konuştu.