''Yarıştan kopmayacağız''

''Yarıştan kopmayacağız''

Samet Aybaba ligde kalma mücadelesiyle ilgili olarak "Biz bu yarıştan hiç kopmayacağız "dedi.

Vali Hanefi Demirkol Tesisi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan  Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, geçmiş ile ilgili bir şey söylemek yerine bundan sonraki maçlarda neler yapılmasının konuşulması gerektiğini söyledi.

8 maçın kaldığını ve her maçı ayrı ayrı planladıklarını anlatan Aybaba şöyle devam etti:

“Geçmişle ilgili bir şey söylemekten ziyade gelecek ile ilgili, Eskişehirspor’un bundan sonraki maçları ile ilgili ve de büyük bir mücadelenin içine girmiş bir şehrin, takımın neler yapmasıyla ilgili konuşacağız. Geldiğim günden beri şöyle diyorum. ‘Bir maç kazanınca tamam bu takım kümede kaldı’, ‘bir maç kaybedince bu takım düştü’ veya bir maç kötü oynayınca ‘Yok bu iş olmayacak’, bir maç iyi oynayınca ‘Bu iş olacak’ diye bir şey yok. Bu bir süreçtir, bu bir mücadeledir. Bu bir futbol şehrinin ayağa kalkmasıyla ilgili bir süreçtir. Sekiz tane maçımız var, her maçı planlıyoruz. Maç ayrı bir şeydir. İçinde kendi kurgusu var. Karşı takım var, rakip oyuncu yetenekli oyuncu var. Kendi planladığımız kurgumuz var. Karşı takımın ligdeki konumu var gibi bir şeyleri yapıp planlıyoruz.”

KÜMEDE KALMA YARIŞI 4 TAKIM ARASINDA GEÇECEK

Gazetecilerin çeşitli soruları da yanıtlayan Samet Aybaba bir soru üzerine kümede kalma yarışının 4 takım arasında geçeceğini söyledi. Aybaba yarıştan kopmayacaklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Bu yarış 4 takım arasında geçecek gibi gözüküyor. Bir de bizim şu yönden bakmamız gerekiyor; deplasman puanı almamıştık ve aldık. Deplasmanlarda gol atamazken artık her deplasmanda gol atıyoruz. Bireysel oyuncularımızın gelişmelerinde, inanılmaz çıkışlar var. Bunları da olumlu gelişmeler olarak görelim. Olumsuzları bir yere koyalım. Bunu nasıl geliştireceğimize bakalım. Bizim fikstürümüz, hemen hemen diğer bütün takımlardan daha iyi. Önemli olan kazanmak. Biz bu yarıştan hiç kopmayacağız. Eğer bir gün dahi koparsak, kaybederiz. Dediğim gibi; fikstür diğer takımlardan daha avantajlı. Ama kazanırsak, tabii ki.”

HER MAÇA 3 PUANI HEDEFLEYEREK BAŞLIYORUZ

Her maça 3 puan hedefi ile çıktıklarını ve Galatasaray ile kendi sahalarında karşılaşacaklarını belirten Samet Aybaba şunları söyledi:

“Ligde kalma puanımızı şu an 33-34 gibi görüyorum. Hedefimiz bu puanların üzerinde olmaktır. Bizim için her maç final. Önümüzde Galatasaray maçı var. Tamam, Galatasaray’ın adı büyük, İstanbul takımı ama Anadolu takımı da olsa önemli değil. Her maça 3 puanı hedefleyerek başlıyoruz. Biz maç seçmeden sahaya çıkıyoruz. Aşağıya düşen grafiğimizi yukarıya çıkarmak zorundayız. Bunun için maç kazanmamız lazım ama birlikteliğimizi kaybetmemeliyiz. En büyük kozumuz birlik beraberliğimizdir. Diğer takımlardan farkımız da budur. Şu kalan 8 maç çok önemli. Bu 8 maçı nasıl kazanırız bunun üzerinde odaklanmamız gerekir. Eskişehirspor bana göre Türkiye’nin en büyük markası. İnanılmaz bir şehir ve inanılmaz bir taraftarı var.”