''Yılmaz Vural olur, Pereira olmaz''

''Yılmaz Vural olur, Pereira olmaz''

Demirkol, Fanatik gazetesinde yer alan yazısında sarı lacivertli takımın Portekizli teknik adamını eleştirdi.

Tetkik, teşhis ve tedavi. Sorunu bu 3 aşamayla görmek ve çözüm bulmak lazım. Fenerbahçe yeni kurulmuş bir kadroya, yeni bir sportif direktöre, yeni bir teknik direktöre ve yeni bir oyuna sahip. Dolayısıyla bir olgunlaşma dönemi geçirilmesi, belki bir transfer dönemi daha dayanmak gerekebilir. 
 
Hiç ama hiç cazibeli değil
 
Beklemeden hemen peşinen karar verilmesi doğru değil. Buraya kadar tamam. Ben beklerim ve beklemeyene de itiraz ederim. Peki yeni ve olgunlaşması beklenen bu oyun cazibeli ve etkili mi? Hayır. Hiç ama hiç cazibeli değil. Peki bunda bir değişiklik beklemeli miyiz? Hayır. Çünkü Pereira oyundan memnun. Bu konuda soru sorulmasına tahammül dahi edemeyecek kadar memnun hem de. Ajax ve Galatasaray maçlarını neredeyse mükemmel olarak tarif ediyor. O zaman sormamız gereken soru şu: Fenerbahçe seyircisi, camiası ve yönetimi memnun mu?
 
Bizzat kulüp içinden söyleniyor
 
Oyun etkili mi sorusunu da Osmanlı maçı üzerinden sorabiliriz. Pereira, Galatasaray’ı yenen, Trabzonspor’a 3 gol atan Ankara ekibine karşı bundan daha iyi oynanamayacağını söylüyor. Yani çok ciddi bir ‘lig analizi’ sorunu var. 
 
Oyunun bu kadar cazibeden ve etkinlikten uzak olmasının yanı sıra sürekli ve tekrarlanan sakatlıkların hocanın antrenman sisteminden kaynaklandığı bizzat kulübün içinden söyleniyor. Herkes çalışmalar başladığından bu yana şaşkınlık içinde. Aynı zamanda rakip takım antrenörlerinin üzerine taktik kurabildikleri bir kondisyon sorunu da bariz.
 
Göze almamak gerek
 
Bütün veriler ışığında Fenerbahçe’nin geleceğini Pereira üzerine kurması mümkün değil. Çünkü bu takımı bu kadar edilgen/pasif oynatmak için ekstra bir çaba sarf etmek gerek. Pereira bunun için çok çaba sarf ediyor. Bu şartlarda Portekizli sezon sonunda her şartta gider. Peki Yıldırım? Aziz Yıldırım her ne kadar mayısta başkanlığı bırakacağını açıklasa da devam edeceKtir. Bu çerçevede bugünden bu değişikliği yapıp bir yılı daha kaybetmeyi göze almamak gerekir. Geçen sene takım yenilemesini yapmadığı teknik direktörün önemsiz olduğunu söylediği için bizzat kulübü cezalandırdı. Bunu bir daha yapmak, kalmasını güçleştirir. Dolayısıyla kadro ve ligi analizi sağlam ülkeyi bilen bir hocaya gidilmeli. Yılmaz Vural dahi olur ama Pereira’nın memnun olduğu bu oyun olmaz.

Fanatik