1 hafta frikik çalışmış ama..

1 hafta frikik çalışmış ama..

Galatasaray'da, F.Bahçe derbisinin ardından en büyük tepkiyi çeken isimlerin başında Drogba gelmişti..

Derbide mesafe tanımaksızın frikiklerde topu kaleye gönderen Drogba'nın hafta boyunca özel çalışmalar yaptığı belirlendi. 30-35 metreden sürekli serbest vuruş kullanan Fildişili yıldıza karşı takımda tepki oluşmadığı öğrenildi.

Galatasaray'da, Fenerbahçe derbisinin ardından en büyük tepkiyi çeken isimlerin başında Didier Drogba gelmişti. Fildişi Sahilli futbolcunun maçta mesafe tanımaksızın frikiklerin başına geçmesinin takım içerisinde rahatsızlık yarattığı ve oyuncuların Drogba'nın dokunulmazlığından dolayı tepkili olduğu iddia edilmişti.

Ancak konuyla ilgili Milliyet'in araştırması, ortaya gerçekleri çıkardı. Buna göre, Drogba 35 hatta 40 metreyi bulan ve orta sahaya yakın bölgelerden kaleyi hedef alan frikiklerini antrenmanlarda sürekli olarak çalışıyor. Antrenmanların sonunda herkes soluğu duşta alırken, 35 yaşındaki futbolcunun derbide topun başına geçtiği bölgelerden sürekli denemeler yaptığı belirlendi. Fildişi Sahilli yıldızın, "Şans.. Belki tutar" şeklinde bir düşünceyle topa vurmadığı ve kararlılıkla atışını kullandığı ifade edildi.

Burada topun kaleciden sekebileceği düşüncesinden de hareket edildiğini aktaran sarı-kırmızılı kaynaklar, Drogba'ya karşı kesinlikle takım içerisinde bir tavır ya da sevgisizlik olmadığını dile getirdi.

Uçağa yetişmek için erken gitti

Didier Drogba'nın derbiden sonra takım soyunma odasındayken özel aracıyla stattan ayrılmasının nedeni de belli oldu. Fildişi Milli Takımı'nın kampına katılmak için havaalanına gitmesi gereken ve uçağına yetişmek isteyen Drogba'nın özel aracının da takım otobüsüyle beraber stada giriş yaptığı ve programın çok önceden ayarlandığı kaydedildi.

Sarı kırmızılı forma altında frikikleri Selçuk İnan’a bırakmadığı için taraftarın tepkisini çeken Didier Drogba, benzer skıntıyı Chelsea’de de yaşamıştı. Londra ekibinin frikikçisi Michael Ballack olmasına karşın, frikiklerde topun başına geçmek isteyen Fildişi Sahilli golcü sık sık Alman futbolcuyla anlaşmazlığa düşüyordu.