5 bin liraya kaderi değişti !

5 bin liraya kaderi değişti !

Kadir Keleş'in ilginç transfer ve dramatik hayat hikayesi var..

Trabzonspor alt yapısından 2007-2008 sezonunda A takıma yükselen ancak forma şansı bulamayan, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Adana Demirspor'da oynayan Kadir Keleş'in, pilot takım 1461 Trabzon ile 5 bin liraya anlaşması, dramatik hayat hikayesi bulunan futbolcuya 6 sezon sonra tekrar Trabzonspor'un kapılarını açtı.

Trabzonspor'a sezon başında pilot takımı 1461 Trabzon'dan gelen ve son 2 haftada 90'ar dakika sahada kalan sol kanat oyuncusu Kadir Keleş'in ilginç transfer ve dramatik hayat hikayesi var.

Futbola Trabzonspor altyapısında başlayan Kadir Keleş, 2007-2008 sezonunda A takıma yükseldi ancak forma şansı bulamadı. 2008-2009 sezonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a kiralık olarak gönderilen oyuncu, o dönemdeki ismiyle Trabzonspor'un pilot takımıTrabzon Karadenizspor'a döndü. Daha sonra 2010-2011 sezonunda Adana Demirspor'da oynayan futbolcu, bu kulüple alacakları nedeniyle maddi anlaşmazlığa düştü.

2011-2012 sezonunda pilot takım 1461 Trabzon Kulübü yöneticileriyle görüşen Kadir Keleş, bonservisinin elinde olduğunu ve kendisine Adana Demirspor'a açacağı dava için gerekli 5 bin lira verilmesi halinde transfer olacağını bildirdi. 1461 Trabzon Kulübü Başkanı Suat Şen de yıllık 5 bin liraya futbolcuyla anlaşma sağladı. 1461 Trabzon'da kaptanlığa getirilen oyuncunun, 5 bin lira karşılığında sözleşmeye imza atması 6 sezon sonra kendisine tekrar Trabzonspor'un yolunu açtı. Bordo-mavili takımda Elazığspor ve Gençlerbirliği maçlarında 90'ar dakika forma giyen Kadir Keleş, ilk kez Trabzonspor'da 11'de sahaya çıkmanın da mutluluğunu yaşadı.

Aldıkları ücrette uçurum var

Marek Cech, Emerson ve Ondrej Celutska'nın takımdan ayrılmasıyla boşalan sol bek mevkisini dolduran Kadir Keleş, Elazığspor maçında bir asist yaparken takımı kaybetmesine karşın Gençlerbirliği maçında ortaya koyduğu oyun ile de beğeni kazandı. Sağ bekte forma giyen ve gördüğü kırmızı kart ile cezalı konumuna düşen Bosingwa'nın, kulüple yıllık 2 milyon 126 bin avro (5 milyon 867 bin lira) garanti ücret karşılığında sözleşmesi bulunurken Kadir Keleş ise bordo-mavili takımda yıllık 145 bin liraya oynuyor. Kadaneniz ekibinde sağ bekte oynayan Portekizli oyuncu, savunmanın solunda oynayan Kadir Keleş'den yıllık yaklaşık 40 kat daha fazla para kazanıyor.

"Trabzonlu oyuncularla hiç pazarlık yapmadık"

1461 Trabzon'un Spor Toto 2. Lig'de mücadele ettiği dönemde kulüp başkanı Suat Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kadir'i o dönem devre arasında transfer ettiklerini belirterek, "Bize daha önceki kulübü Adana Demirspor ile maddi konularda sorunu bulunduğunu ve mahkeme masrafları için 5 bin liraya oynayabileceğini söyledi. Biz de onu 5 bin liraya transfer etmiştik" dedi. Kadir Keleş'in daha sonra primlerle birlikte o sezon 30-40 bin lira kazandığını ve performansının artmasıyla gelecek sezon ücretinde arttırıma gittiklerini kaydeden Şen, "Biz Trabzon doğumlu oyuncuların hiçbiriyle transfer pazarlığı yapmadık. Hepsi boş mukaveleye imza atan oyunculardı. Hepsi gönül rızalığıyla imza attılar. Kadir de bu oyunculardan biriydi" diye konuştu. Sezon başında 1461 Trabzon'dan alınan oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalanılmış ve oyuncuya 2013-2014 sezonu için 145 bin lira garanti ücret ve 4 bin liralık da maç başı ücret ile anlaşma sağlanılmıştı.

Ayakkabıcıda çalıştı

Futbola 8 yaşında babasının desteğiyle Trabzonspor'da başlayan Kadir Keleş, genç takımda oynarken ailesinin geçimini sağlayan babası, daha sonra da lenf kanserine yakalananan ağabeyini kaybetti. Babası ve ağabeyinin vefatından sonra maddi anlamda sıkıntı çeken Kadir Keleş, bir süre mahallesindeki bir çay ocağında ve ayakkabıcıda çalışarak aldığı haftalıkla ailesinin geçimine katkı sağladı. Bu sıralarda futboldan kopmayı düşünen Kadir Keleş'e annesi Rabia Keleş destek olunca genç futbolcu bu günlere kadar geldi. 25 yaşında evli olan olan Kadir Keleş, 2009 yılında da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da oynarken de annesi Rabia Keleş'i kaybetmişti. 

DHA