Abdullah Avcı tarihe geçti

Abdullah Avcı tarihe geçti
Güncelleme:

Hatayspor'u kendi evinde 1-0'lık skorla geçen Trabzonspor iç sahadaki yenilmezlik serisini 26 maça çıkarttı

Spor Toto Süper Lig'de son şampiyon Trabzonspor, evinde ağırladığı Atakaş Hatayspor'u Abdülkadir Ömür'ün golüyle 1-0 ile geçti.

Geçen sezon ligi şampiyon olarak tamamlayan, bu sezon da ilk 2 karşılaşmasından galibiyetle ayrılan bordo-mavililer, 8 Mart'ta 2021'de Aytemiz Alanyaspor'a 3-1 kaybettiği 29. hafta maçından sonra sahasında 523 günlük sürede mağlubiyet yüzü görmedi.

Trabzonspor, söz konusu karşılaşmanın ardından 2020-21 sezonunda 6 iç saha maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Geçen sezonu namağlup kapattı

Trabzonspor, geçen sezon lig boyunca iç saha maçlarında hiç mağlup olmadı, oynadığı 19 karşılaşmada 12 galibiyet, 7 beraberlik alarak en fazla puan toplayan takımların başında geldi.

Bordo-mavili takım, bu sezon da ligde taraftarı önünde çıktığı Atakaş Hatayspor karşılaşmasından galip gelerek iç sahadaki başarılı grafiğini sürdürdü. Karadeniz ekibi, iç sahada son 26 karşılaşmada 17 galibiyet, 9 beraberlikle yenilmezlik serisi yakaladı.

Trabzonspor, söz konusu iç saha karşılaşmaların 1'inde Altay ile sahasındaki bakım çalışmaları nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşırken sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Kalesini gole kapattı

Bordo-mavili ekip bu sezon ligde oynadığı 3 resmi karşılaşmada da kalesini gole kapamayı başardı.

Turkcell Süper Kupa maçında Demir Grup Sivasspor'u 4-0 yenerek kupayı müzesine getiren bordo-mavililer, ilk hafta İstanbulspor'u deplasmanda 2-0, Atakaş Hatayspor'u da sahasında 1-0 mağlup etti. Trabzonspor, 3 resmi karşılaşmada 7 gol atarken kalesinde gol görmedi.

Avcı tarihe geçti

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig tarihinde Trabzonspor'un başında üst üste iki sezona ikide iki yaparak başlayan ilk teknik direktör olarak adını bordo-mavili kulübün tarihine yazdırdı.