Advocaat'ın derbi taktiği !

Advocaat'ın derbi taktiği !

F.Bahçe teknik direktörü Dick Advocaat, Beşiktaş derbisinin taktik planını şu şekilde hazırladı: Önce kendine bak...

Sarı-lacivertli ekip, güçlü rakibine karşı özel önlem almaktan çok kendi oyununu oynayacak. Son 7 maçlık performanstaki temel unsurun bu olduğunu vurgulayan Hollandalı çalıştırıcı, tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi önde baskı isterken, kapılacak sürpriz toplarla skor kovalanacak.

Beşiktaş derbisinin hazırlıklarını tamamlayan Fenerbahçe’nin taktik planları da netleşti. Sarı-lacivertli ekip, güçlü rakibine karşı özel önlem almaktan çok kendi oyununu oynayacak. 
Teknik Direktör Advocaat ve yardımcıları yapılan taktik çalışmalar ve toplantılarda bu konunun altını özellikle çizdi. Son 7 maçlık performanstaki asıl unsurun bu olduğu vurgulandı. Kendi temel felsefesi ile maça çıkacak sarı-lacivertliler rakibinden çok kendine ve oynayacağı oyuna odaklanmış durumda. Hollandalı çalıştırıcı, tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi önde baskı isterken, kapılacak sürpriz toplarla skor kovalanacak.  
 
HEDEF 12 PUAN
Son dönemde yakaladığı çıkış ile iki kulvarda arka arkaya maçlar kazanan Fenerbahçe’de hedef sadece bugünkü maçı kazanmak değil. Gerçek hedef ligin ilk yarısına kadar olan tüm maçlardan galibiyet ile ayrılmak. Beşiktaş derbisinin ardından kalan üç haftayı da kayıpsız geçmek isteyen sarı-lacivertliler, mümkün olduğunca zirveye yaklaşarak ikinci yarıya daha iddialı girmenin peşinde koşuyor. 
Öte yandan Advocaat bugünkü maçta kadroyu bozmayacak. Sakatlıktan yeni çıkan Ozan Tufan, Fernandao ve Lens’in maça kulübede başlaması bekleniyor.

Milliyet