Alex'ten içki itirafı

Alex'ten içki itirafı

Fenerbahçe'nin eski kaptanı Alex, hayatının en büyük hayal kırıklığını ve bunun üzerindeki etkilerini anlattı.

Alex de Souza'nın dün piyasaya çıkan kitabıyla ilgili detaylar belli olmaya başladı. Hayatının bilinmeyen yönlerine ışık tuttuğu biyografisinde yıldız futbolcu, Luis Felipe Scolari tarafından milli takım kadrosuna alınmadığı 2002 Dünya Kupası için çok ilginç itiraflarda bulundu. Alex o periyotta, eleme maçlarında forma giyse de, Japonya ve Güney Kore'nin ev sahipliğindeki şampiyonaya götürülmemişti.
 
Fenerbahçe'nin eski kaptanı hayatının en büyük hayal kırıklıklarından bir tanesi olarak nitelendirdiği bu olayın üzerinde psikolojik bir çöküş yarattığını ve o dönem kendisini içkiye verdiğini söyledi:
 
"Hiç içki içen bir insan değildim. Ancak birden bira ve şarap içmeye başladım. Bir süre böyle devam etti. 40-50 günlük bir delilik yaşadım. Televizyon ve gazeteler dünya kupasından bahsediyor ancak ben neler olduğunu bilmiyordum".
 
Türkiye'ye mesaj
 
Kitabın Türkçe'ye de çevrileceğini belirten Alex şu mesajı gönderdi:
 
"2016'da kitap doğru şekilde Türkçeye çevrilmiş olarak kitapçılarda olacak. Yanlış ve kötü tercümeden kaynaklı bir çok soruna şahit oldum. Biyografimin yazarı 3 kere Türkiye'ye geldi ve insanlarla konuştu. Kimisi konuştu kimisi konuşmadı ama 8 yıl ve birkaç aylık Türkiye yaşantım fotoğraflarla birlikte kitapta anlatıldı. Güzel bir kitap oldu. Fenerbahçe'nin futbolcusu olarak 2004-12 yılları arasında hayatıma giren herkese teşekkürler ve sevgiler".
 
31 TL'ye satılıyor
 
Alex'in kitabının lansmanı Sao Paulo'da bir kitabevinde yapılırken, futbolseverler etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Bol bol kitabını imzalayan ve hayranlarıyla fotoğraf çekilen oyuncunun bir hayli mutlu olduğu görüldü. Satış fiyatı 39,60 Brezilya reali (31 TL) olarak belirlendi. 
 
Ronaldinho'dan Alex itirafı
 
Yıldız futbolcu Ronaldinho da yazılan kitapta yer aldı. Brezilya Milli Takımı'ndan eski arkadaşı ile ilgili düşüncelerini açıklayan futbolcu, "Alex, hayatım boyunca beni en iyi anlayan futbolcudur. Kimsenin onun hakkında kötü konuşmasına müsaade etmem" diye konuştu.