Alex'ten Fenerbahçe açıklaması

Alex'ten Fenerbahçe açıklaması
Güncelleme:

Alex de Souza, sarı-lacivertli kulüpte yöneticilik konumunda bir görev almak istemediğini belirtti.

Spor Toto Süper Ligin 9. haftasında oynanan ve golsüz berabere sonuçlanan Galatasaray – Fenerbahçe derbisinin yankıları sürerken, sosyal içerik ve paylaşım platformu Storia’da defalarca derbi oynamış ve goller atmış bir yıldızın röportajı yayınlandı.

Fenerbahçe'nin efsanesi Alex de Souza, tüm samimiyetiyle soruları yanıtladı. Alex, favori golünden unutamadığı maçına, en sevdiği Türk şarkıcıdan "Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı" sorusuna kadar pek çok konuya değindi.

İşte Alex'in verdiği o cevaplar;

Fenerbahçe’deyken attığın goller içinde favorin hangisiydi?

Galatasaray – Fenerbahçe karşılaşmasında Semih’e gol pası verdim o da gol attı. Bu golle beraberliği yakaladık. Favori golüm ise maçın son dakikalarında durumu 2 – 1’e getiren goldü. Maçı kazandık. (2010 – 2011 sezonu)

Fenerbahçe Başkanı olarak Ali Koç’u mu Aziz Yıldırım’ı mı desteklersin?

Hayır, hiç kimseyi desteklemem. Aziz Yıldırım uzun süredir başkan kulüp için harika şeyler yaptı. Ali Koç, Aziz Yıldırım’la çalıştı. Kendi fikirleri olmak zorunda… Kim kazanacak? Benim için küçük bir mesele.

Eğer Ali Koç başkan olursa kulüpte liderlik ya da yöneticilik pozisyonları düşünür müsün?

Hayır, hiçbir şey düşünmem. Ne olursa olsun; Ali Koç kazansın ya da Aziz Yıldırım devam etsin, gelmek istemiyorum.

Fenerbahçe’deyken oynadığın en iyi maç hangisiydi?

Başımdan geçen en iyi maç Fenerbahçe – CSKA Moskova karşılaşmasıydı. Kadıköy’de inanılmaz bir atmosfer vardı. Fenerbahçe’nin gruptan çıkmasını sağlayacak bir maçtı. Benim için gerçekten çok önemli bir gündü. (Fenerbahçe 3 – CSKA Moskova 1 / 2007-2008 Şampiyonlar Ligi)

Türkiye ile ilgili neyi özlüyorsun?

Ne zaman Türkiye’yi düşünsem aklıma ilk gelen tablo Kadıköy’de oynanan maçlardır. Hiç bu kadar güzel bir atmosfer görmedim. Hep evimin arka bahçesi gibi hissettim. Bu formayla çok mutluydum, özellikle kendi sahamızda.

Türk sanatçılarından favorin var mı?

Sürekli dinlediğim Sezen Aksu ve Tarkan vardı. Brezilya’ya döndüğümde bunlar geride kaldı.

Fenerbahçe senin için ne anlam ifade ediyor?

Çok fazla şey… Kısaca anlatmak zor. Kızım Türkiye’de doğdu. Büyük olan ise 3 aylıkken Türkiye’ye geldi. 20 yıl futbol oynadım. Bunun 8,5 yılında Fenerbahçe forması giydim. Bu yüzden kulübe de

insanlara da çok güçlü hislerim var. Çünkü bana hep çok güzel davrandılar. Kötü bir anı hatırlamıyorum. Kısa ömürlü oldu ama bana ve aileme harika davranıldı.

Sahaya girdiğinde 3 kere zıplıyorsun. Neden?

Batıl inançlıyım.

Hiç Galatasaray veya Beşiktaş forması giymeyi düşündün mü?

Hayır, asla… Türkiye’de benim hikâyem sadece Fenerbahçe’dir. Galatasaray’a da Beşiktaş’a da çok saygı duyuyorum. Diğer bütün kulüplere saygı duyuyorum. Çünkü onlar tarafından çok güzel karşılandım. Ama benim hikâyem Fenerbahçe’dir.

En güzel golün hangisiydi?

Kariyerimdeki en güzel gol Palmeiras ve Sao Paulo karşılaşmasındaydı. Fenerbahçe’de çok gol attım. Ama Kayseri Erciyesspor’u 6-0 yendiğimiz gün attığım 6. golün en havalı gol olduğunu düşünüyorum.

(2006 - 2007 sezonu)

En büyük pişmanlığın nedir?

Gerçekten hiç yok. Şu an her şey yolunda. Önce kararlar veririz. Sonra bu kararların pozitif mi negatif mi olduğunu değerlendiririz. Geriye dönüp baktığımda pişman olduğum hiçbir şey yok.