Amrabat Malaga’ya satıldı ! 4 yıllık imza

Amrabat Malaga’ya satıldı ! 4 yıllık imza

Nordin Amrabat bonservisiyle birlikte iki sezon kiralık olarak forma giydiği Malaga'ya transfer oldu.

İspanya Ligi ekiplerinden Malaga, Amrabat ile 4 yıllık sözleşme imzaladığını ve Galatasaray Kulübü'ne Faslı futbolcunun bonservis bedelinin ilk ödemesini yaptığını açıkladı.

İspanyol kulübünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, geçen sezon kiralık olarak oynayan Amrabat'ın bonservisinin satın alınmasıyla ilgili opsiyonun geçen 30 Nisan'dan önce yürürlüğe sokulduğu hatırlatılıp, Galatasaray Kulübü tarafından verilen sürenin dolmasından önce ilk ödemenin gerçekleştirildiği duyuruldu. 28 yaşındaki Amrabat'ın geçen sezon tamamlanmadan yeni sözleşmeye imza attığı, şu anda tatilde olduğu ve tatil dönüşünde basına tanıtılacağı bildirildi.

Malaga Kulübü'nün genel direktörü Vicente Casado, gazetecilere yaptığı açıklamada, Amrabat'ın bonservisi için ilk ödemeyi yaptıklarını belirterek, "Gün içinde para Galatasaray Kulübü'ne ulaştı. Amrabat zaten Malaga'daydı ama artık hiçbir şüphe kalmadı. Amrabat ile konuştum. Çok mutlu olduğunu ve takım arkadaşları ile bir an önce yeni sezon hazırlıklarına başlamak istediğini söyledi. Onu tekrardan basına tanıtacağız, çünkü ekonomik ve sportif anlamda büyük bir transfer" ifadelerini kullandı.

Bu arada Malaga yerel basınında, İspanyol kulübü ile Galatasaray'ın Amrabat'ın bonservisi için 3,5 milyon euro'ya anlaştığı ve sarı-kırmızılı kulübe yapılan ilk ödemenin de 1,7 milyon euro olduğu belirtildi.