Ankaragücü Ümit Özat'a ateş püskürdü !

Ankaragücü Ümit Özat'a ateş püskürdü !
Güncelleme:

MKE Ankaragücü Kulübü, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat'ın, Süper Lig'de 2-0 kaybedilen Osmanlıspor maçı sonrasında yaptığı açıklamaları kınadı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

'Zavallı zevat...'

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Özat'ın, son Osmanlıspor  maçında kendisini istifaya davet eden taraftarların Ankaragüçlü olduğunu iddia  ettiği konuşmasına tepki gösterilerek, "Kulübümüzde kısa bir dönem hasbelkader  teknik direktörlük görevinde bulunan ve şu an dost ve kardeş kulübümüz  Gençlerbirliği'nin başarısı için çalışması gereken zavallı zevat, her zaman  olduğu gibi asli görevini unutup, başka bir camiaya çamur atma geleneğini devam  ettirmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Özat'ın açıklamalarının iki kulüp arasındaki dostluğa zarar  veremeyeceği vurgulanan açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

"Osmanlıspor mağlubiyeti sonrası, maç esnasında kendisini istifaya  davet eden Gençlerbirliği taraftarlarını 'Bunlar Ankaragücü taraftarları.'  diyerek görmezden gelen ve başarısızlığını büyük Ankaragücü taraftarlarına iftira  atarak, örtmek isteyen malum şahsı bu çirkin davranışından dolayı kınıyor ve  kendisine tavsiyelerde bulunmak istiyoruz. MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği spor  kulüpleri, ezeli rakip, ebedi dosttur. Malum şahsın çirkin iftiraları asla ve  asla iki kulübün arasındaki dostluğa zarar veremeyecektir. MKE Ankaragücü  taraftarları, İlhan Cavcav sezonunda merhum İlhan Cavcav'ın aziz hatırası adına  Geçlerbirliği Spor Kulübünün başarısından başka hiçbir şeyi temenni  etmemektedirler. Bir başka kulübün aldığı sonuçlarla ilgili hiçbir tasarrufta da  bulunmamaktadırlar. Mevzubahis şahıs başta kendisiyle olmak üzere, çevresi,  camiası ve yöneticileri ile barışık olup, Gençlerbirliği'nin başarısı için  çalışmalı, başarısızlığını örtmek için başka bir camianın taraftarlarına iftira  atmamalıdır. Türk futbolunun geçimsiz antrenörünün yaptığı talihsiz açıklamayı  kınıyor, bu talihsiz açıklamanın takdirini Gençlerbirliği camiasına bırakıyoruz."