Antalyaspor'un 25 golüne 7 isim imza attı

Antalyaspor'un 25 golüne 7 isim imza attı

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarı sona ererken, bu sene lige çıkan Antalyaspor, devreyi 21 puanla 11. sırada kapattı.

Süper Lig'e teknik direktör Yusuf Şimşek yönetiminde başlayan  kırmızı-beyazlılar, sezona deplasmanda aldığı Medipol Başakşehir galibiyetiyle  iyi bir başlangıç yapmasına karşın, ardından dış saha maçlarında istikrarsız bir  görüntü çizdi.
 
Akdeniz temsilcisi, ligin ilk yarısında 17 karşılaşmada 5 galibiyet, 6  beraberlik ve 6 mağlubiyet alıp hanesine 21 puan yazdırdı.
 
Deplasmanda oynadığı 8 karşılaşmada 2 galibiyet, bir beraberlik ve 5  mağlubiyetle 7 puan toplayan Antalyaspor, sahasında oynadığı 9 karşılaşmada ise 3  galibiyet, 5 beraberlik ve bir mağlubiyetle 14 puan topladı.
 
Ligde 25 gol atan ve 31 golü de kalesinde gören Antalyaspor, en çok  gol atan 4'üncü, en çok gol yiyen 3'üncü takım oldu.
 
Eto'o varsa gol var
 
İtalya'nın Sampdoria takımından bu sene transfer edilen ve ilk  yarıdaki tüm maçlarda sahaya ilk 11'de çıkan Kamerunlu oyuncu Samuel Eto'o, bin  513 dakika görev yaptı.
 
Bu sürede takımının 25 golünün 13'üne imza koyan Eto'o, 3 asist yapıp,  3 de sarı kart gördü.
 
Eto'o, teknik direktör Yusuf Şimşek'in görevine son verilmesinin  ardından, altyapıdan gelen teknik direktör Mehmet Uğurlu'ya hem antrenmanlarda  hem de maçlarda yardımcı olmaya başladı.
 
Takımda Eto'o'nun ardından en çok süre alan oyuncular, 16 maçta bin  336 dakika ile Celustka ve 14 maçta bin 193 dakika ile Zeki Yıldırım oldu. Genç  forvet oyuncusu Ahmet Aras, 25 dakika ile sahada en az kalan isim olarak göze  çarptı. Çoğunluğu genç oyunculardan oluşan 14 isim ise hiç forma şansı bulamadı.
 
En fazla kartı Lazarevic ve Celustka gördü


Antalyaspor ilk yarıdaki maçlarda 3 kırmızı ve 42 sarı kart gördü. Akdeniz temsilcisinde Celustka, Fornezzi ve Lokman Gör, kırmızı kart  gören oyuncular oldu.
 
Defansta görev yapan Celustka, deplasmandaki Trabzonspor, kaleci  Fornezzi içerideki Mersin İdmanyurdu, defans oyuncusu Lokman Gör ise yine  sahasındaki Gaziantepspor maçında kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı.
 
Sağ kanat oyuncusu Lazarevic, 5 sarı kart ve Celustka 4 sarı, 1  kırmızı kartla takımın en fazla kart gören isimleri oldu.
 
En çok gol Eto'o'dan

Antalyaspor'un 25 golüne 7 isim imza attı.  Eto'o'nun 13 golle ilk sırada yer aldığı sıralamada, Emrah Başsan 4,  Mbilla 3, Lazarevic 2, Lokman Gör, Guilherme ve Sezer Badur birer kez rakip  ağları havalandırdı.
 
Antalyaspor'un ligin ilk yarısında oynadığı maçlar, aldığı sonuçlar ve  gollerini atan oyuncular şöyle:
 
Maç  Sonuç   Goller
 
1.Medipol Başakşehir-Antalyaspor 2 - 3 Emrah Başsan, Eto'o (2)
2.Antalyaspor-Gençlerbirliği 3 - 1 Lazarevic, Mbilla, Eto'o
3.Fenerbahçe-Antalyaspor 2 - 1 Guilherme
4.Antalyaspor-Eskişehirspor 2 - 0 Eto'o (2)
5.Çaykur Rizespor-Antalyaspor 5 - 1 Emrah Başsan
6.Antalyaspor-Medicana Sivasspor 1 - 1 Lazarevic
7.Antalyaspor-Kasımpaşa 0 - 0
8.Bursaspor-Antalyaspor 0 - 2 Eto'o, Emrah Başsan
9.Antalyaspor-Beşiktaş 1 - 5 Eto'o
10.Akhisar Belediyespor-Antalyaspor 2 - 1 Eto'o
11.Antalyaspor-Kayserispor 1 - 1 Eto'o
12.Galatasaray-Antalyaspor 3 - 3 Sezer Badur, Eto'o, Mbilla
13.Antalyaspor-Osmanlıspor 1-1 Eto'o
14.Torku Konyaspor-Antalyaspor 3-2 Emrah Başsan, Eto'o
15.Antalyaspor-Mersin İdmanyurdu 3-2 Mbilla, Eto'o, Lokman Gör
16.Trabzonspor-Antalyaspor 3-0
17.Antalyaspor-Gaziantepspor 0-0