Avrupa futbolunun 'kiralık yıldızları'

Avrupa futbolunun 'kiralık yıldızları'

İşte kiralık olarak gönderilen takımlarda gösterdikleri performansla dikkat çeken isimler...

Avrupa'nın önde gelen futbol kulüpleri, kadrolarındaki oyuncuları forma şansı bulabilmeleri ve deneyim kazanmalarının yanı sıra kadroda düşünmedikleri için farklı takımlara kiralamayı tercih ediyor.

Kiralık olarak oynadıkları kulüplerde başarılı bir performans sergileyen oyuncular arasında Enes Ünal, Samir Nasri, Tammy Abraham, Marcos Llorente, Lee Grant ve Iago Falque gibi isimler yer alıyor.
 
Türkiye'de ise Fenerbahçe'de Jeremain Lens ile Moussa Sow, Beşiktaş'ta Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar, Galatasaray'da da büyük umutlarla gelen ancak sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Kolbeinn Sigthorsson kiralık oyuncular olarak göze çarpıyor.
 
- Enes Ünal
 
Kulübünde forma şansı bulamadığı için kiralanan ancak Avrupa'da performansı ile dikkatleri üzerine çeken futbolcuların başında milli futbolcu Enes Ünal geliyor.
 
Profesyonel futbol hayatına Bursaspor'la başlayan ve burada 2 sezon forma giyen Enes Ünal, geçen sezon başı Manchester City ile 5 yıllık anlaşma sağlamıştı. 2015-16 sezonunun ilk yarısında Belçika 1. Ligi ekiplerinden Genk'e kiralanan Ünal, 14 maçta 2 gol atmış, sezonun 2. yarısında kiralık oynadığı Hollanda 2. Lig ekiplerinden NAC Breda forması altında ise 11 maçta 9 kez fileleri havalandırmıştı.
 
Bu sezon Hollanda 1. Futbol Ligi ekiplerinden Twente'ye kiralanan milli futbolcu Enes Ünal, Hollanda ekibinde başarılı bir sezon geçiriyor. 15 lig maçında 10 gol atıp 2 asist yapan Enes, gol krallığında ikinci sırada bulunuyor.
 
- Bersant Celina
 
Enes Ünal'ın takım arkadaşı Bersant Celina, Twente'nin gol yolundaki etkili isimlerinden biri olarak ön plana çıkan bir diğer isim. Enes ile birlikte takımın gol yükünü çeken Kosovalı Celina, 13 lig maçında 4 kez fileleri havalandırıp 1 asist yaptı.
 
Türkiye'nin de yer aldığı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda bulunan Kosova'nın formasını giyen 20 yaşındaki oyuncu, milli forma ile henüz golle tanışamadı.
 
- Samir Nasri
 
Fransa Milli Takımı'nda 41 kez forma giyen ve 5 gol kaydeden Samir Nasri, bu sezon Manchester City'de ilk 11'de fazla şans bulamadı. 29 yaşındaki oyuncu, bu sezon İspanya takımlarından Sevilla'ya kiralandı.
 
Şampiyonlar Ligi H Grubu'nu 2. sırada tamamlayıp son 16 turuna kalan Sevilla'da, 14 resmi maçta 3 gol atıp bir asistlik performans sergileyen Cezayir asıllı futbolcu, teknik direktör Jorge Sampaoli'nin en gözde oyuncuları arasında yer alıyor.
 
- Moussa Sow
 
Fenerbahçe'de 3,5 sezon forma giydikten sonra geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri ekibi El-Ehli'ye 16 milyon avroya satılan Sow, bu yıl yeniden Fenerbahçe'ye dönmüştü.
 
Sarı-lacivertli ekip ile başarılı bir sezon geçiren Senegalli futbolcu, 11 lig maçında 6 gol atarken, UEFA Avrupa Ligi'nde 2 kez fileleri havalandırarak dikkatleri üzerine çekti. 30 yaşındaki futbolcu attığı röveşata golleriyle adından söz ettirdi.
 
- Andreas Christensen
 
Danimarka 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın yıldızı Andreas Christensen, geçen yaz Çekya'da düzenlenen 21 Yaş Altı Avrupa Kupası'nda başarılı bir performans sergilemişti. 1996 doğumlu futbolcu, 2014 yılında Chelsea'den Alman ekibi Borussia Mönchengladbach'a kiralık olarak gönderildi.
 
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ve Şampiyonlar Ligi'nde 12 maçın tamamında 90 dakika oynayıp bir de gol kaydeden ve gösterdiği performans ile büyük takımların ilgisini çeken Danimarkalı defans oyuncusu, bire bir pozisyonlardaki başarılı savunmasıyla öne çıkıyor.
 
- Lee Grant
 
İngiltere Championship ekiplerinden Derby County'den, Premier Lig takımlarından Stoke City'ye kiralık olarak gelen Lee Grant başarılı performansı ile takımın vazgeçilmez isimlerinden biri oldu.
 
Stoke City'nin kalesini koruyan Shay Given, ligin ilk 5 karşılaşmasında kalesinde 14 gol gördü. İrlandalı kalecinin yerini alan 33 yaşındaki Grant, sonraki 6 lig maçında sadece 4 gol yedi ve Stoke City, onun kaleyi koruduğu lig maçlarında 2 kez yenildi.
 
- Iago Falque
 
İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma’nın futbolcusu olan İspanyol Iago Falque, sezon başında Torino'ya kiralandı. 14 lig maçında 8 gol atıp 3 asist yapan 26 yaşındaki futbolcu, Torino'nun Roma'yı 3-1 yendiği maçta 2 kez fileleri havalandırarak Romalı taraftarın tepkisini çekti.
 
- Nabil Bentaleb
 
Cezayir Milli Takımı'nın orta saha oyuncu Nabil Bentaleb, İngiliz Tottenham'dan Alman Schalke 04'e kiralık olarak geldi. Takımıyla çıktığı 21 resmi maçta 6 gol atıp 2 asist yapan Bentalep, Alman liginde performansı ile öne çıkan futbolcular listesinde bulunuyor.