Balıkesirspor’da gündem Bekamenga

Balıkesirspor’da gündem Bekamenga

Geçen sezon Lens ve Metz formaları giyen 30 yaşındaki Bekamenga, Balıkesirspor'a imza atmaya çok yakın...

PTT 1. Lig takımlarından Balıkesirspor, golcü arayışını sürdürdü, yönetim rotayı Fransız 2. Lig kulüplerinden Troyes’in Kamerunlu santrforu Christian Bekamenga’ya çevirdi.

Geride bıraktığımız sezon kiralık olarak ilk yarıda Lens’te, ikinci yarıda forma giydiği Metz formasıyla Fransa Ligue 1’e çıkma sevinci yaşayan futbolcuyla ilgilendiklerini doğrulayan Başkan Feyyaz Çiftçi, “Yaptığımız görüşmelerde önemli aşama kaydettik. İmza aşamasına geldik diyebilirim” dedi.

30 yaşında ve 1.85 metre boyundaki Bekamenga, geçen sezon Metz’de 17 maçta 8 gol atarak şampiyonluğa önemli katkı yaptı.

Kamerun Milli Takımı’nda 4 kez görev yapan Bekamenga’nın tranhsfer edilmesi halinde Genero Zeefuik ve Josip Tadic’ten biriyle yollarını ayırabileceklerini tekrarlayan Başkan Çiftçi, bu konuda şunları söyledi:

“Statü gereği PTT 1. Lig’de sahaya 5 yabancıyla çıkabiliyorsunuz. Geçen sezonki kadrodan Sankoh ve Erceg gitti. Şu an elimizde 4 yabancı var. İki yabancı daha transfer etmek istiyoruz. Kaleci Vukovic ve Glumac kesinlikle takımda kalacak. Zeefuik’e bazı teklifler var. Bekamenga’ya imza attırırsak, iyi bir teklif gelmesi halinde Zeefuik’i gönderebiliriz. Tadic’in durumu da belirsizliğini koruyor. Tadic’le ilgili kararı kamp sonrasına bırakabiliriz.”

RAMA’DAN VAZGEÇMEDİK

Başkan Feyyaz Çiftçi, prensip anlaşmasına varılmasına rağmen terör korkusu, çocuğuna uygun okul bulamaması ve eşinin baskısı nedeniyle transferden vazgeçtiği iddia edilen Arnavut asıllı Alman orta saha oyuncusu Valdet Rama konusunda ısrarcı olduklarını söyledi. Bu oyuncudan umudunu kesmediğini dile getiren Başkan Çiftçi, “Valdet Rama’nın transferinde ciddi bir noktaya gelmiştik. Her an imza attırabiliriz” dedi.

Başkan Çiftçi, Osmanlıspor ve Çaykur Rizespor’un Rama’dan sakat olduğu için vazgeçtiği iddialarına ilişkin soruya da, “Rama’nın kronik bir sakatlığı yok. Transferi gerçekleştirirsek takıma büyük katkısı olur” cevabını verdi.