Bando Es-Es, bu sezon hüzünlü çalıyor

Bando Es-Es, bu sezon hüzünlü çalıyor

"Bando Es-Es"te marşlar bu sezon takımın kötü gidişatından dolayı hüzünlü çalınıyor.

Eskişehir'de 10 yıl önce kurulan ve Eskişehirspor ile özdeşleşen "Bando Es-Es"te marşlar, bu sezon takımın kötü gidişatından dolayı hüzünlü seslendiriliyor.

Eskişehir'de 10 yıl önce tamamen  gönüllülük esasıyla kurulan ve pek çok meslekten 35 kişinin oluşturduğu "Bando  Es-Es"te marşlar bu sezon takımın kötü gidişatından dolayı hüzünlü çalınıyor.
 
Bando Es-Es'in kurucularından Ali Ulusoy, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, 2006 yılının temmuz ayında Uğur Kürkçüoğlu ile tribünde küfürsüz bir  ortam yaratıp maçların şölen havasına geçmesini sağlamak için bandoyu  kurduklarını kaydetti.
 
Her meslek grubundan ve yaştan yaklaşık 35 kişilik kadroya sahip  olduklarını ifade eden Ulusoy, "Güzel misyon üstlendik. Emekli askerlerden  mühendis, doktordan işçiye kadar her meslek grubundan kişilerden oluşuyoruz.  Bando Es-Es popüler olunca, diğer futbol kulüpleri de bandolarını kurmaya  başladı. Biz tamamen gönüllülük esasıyla takımımız destekliyoruz. Diğer takımlara  örnek olduk." diye konuştu.
 
Ulusoy, Eskişehirspor'un ligde bulunduğu durumun kendilerini  umutsuzluğa düşürmediğini vurguladı. Eskişehirspor'un küme düşmeyeceğine yürekten inandıklarını anlatan  Ulusoy, şöyle konuştu:
 
"Eskişehirspor adeta kurtuluş savaşı veriyor. Biz de takımımızı sonuna kadar destekleyeceğiz. Siyah-kırmızılı renkleri deplasmanda da desteklemek istiyoruz ancak bizi konuk olduğumuz maçlarda tribünleri almıyorlar. Zor zamanlarda deplasmanlarda da takımımız desteklemek istiyoruz. Takımımızı son sırada görmekten bıktık. İçimizde bir hüzün var. Takımın kötü gidişatı Bando Es-Es'i de etkileniyor. Marşlarımız biraz daha hüzünlü oluyor. Ne kadar hüzünlensek de dışarıya yansıtmamaya çalışıyoruz." - "Bu yıl hüzünlüyüz" Bandonun üyelerinden Şerif Sezeren ise Bando Es-Es'in Eskişehir'in yüzünün akı olduğunu bildirdi.

Siyah-kırmızılı takımın ligdeki pozisyonunun mutsuzluğa neden olduğunu belirten Sezeren, bu mutsuzluğu sezon sonunda ligde kalarak coşkuya çevireceklerine inandıklarını kaydetti.

Ekipte 4 yıldır görev alan Mustafa Demircioğlu da bandonun taraftara örnek olarak takımını en iyi şekilde desteklemek amacıyla kurulduğunu anımsattı.

Maçlarda taraftarı kötü ve çirkin tezahürattan uzak tutmaya çalıştıklarını belirten Demircioğlu, "Taraftarın tansiyonun arttığı anda devreye giriyoruz. Sahaya ve seyircileri güzel maç izletmek istiyoruz. Eskişehirspor'a destek olmaya çalıyoruz. Bu yıl hüzünlüyüz. Ancak umutsuzluğa düşmüyoruz." ifadesini kullandı.

"Biz 'bitti' demeden bitmez"
 
Bando Es-Es'in üyelerinden Vedat Demiroğlu ise Eskişehirspor'un içinde bulunduğu durumun kendilerini asla umutsuzluğa düşürmediğini dile getirdi.

Bandonun gönüllülerinden Eray Ercan da yaklaşık 3 yıldır bando görev yaptığını ve Eskişehirspor'un peşini hiç bırakmadığını söyledi.

Maçlarda tribünlerde yerlerini hep aldıklarını belirten Ercan, "Biz 'bitti' demeden bitmeyecek. Eskişehirspor'un düşürmeyeceğiz. Hep tribünlerde olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Yaklaşık 10 yıldır bandoda görev yapan Mustafa Çelik ise Eskişehirspor'a ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Siyah-kırmızılı taraftarın kötü gününde de takımına destek olduğunu kaydeden Çelik, yeni statta Eskişehirspor'u desteklemeye devam etmeyi hedeflediklerini belirtti.