Başakşehir - Galatasaray: 5-1

Başakşehir - Galatasaray: 5-1
Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Medipol Başakşehir'e 5-1 gibi farklı bir skorla malup oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftası kritik bir derbiye sahne oldu. Zirve mücadelesini yakından ilgilendiren karşılaşmada Medipol Başakşehir, konuğu Galatasaray’ı 5-1 mağlup etti.

Ev sahibinde golleri Attamah (25), Adebayor (42, 58 ve pen. 76) ve Kerim Frei’dan (88) geldi. Igor Tudor’un öğrencilerinin tek golünü ise Gomis (55) kaydetti. Aslan’ın ilk iki golü kafa vuruşlarıyla ağlarında görmesi süregelen yüksek top probleminin yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Bu sonuçla Abdullah Avcı’nın öğrencileri Galatasaray’la puanları eşitledi. İki takım 26’şar puanla liderlik koltuğunu paylaştı.

PUAN DURUMU VE FİKSTÜR İÇİN TIKLAYIN

İLK YARI 2-0
Skor avantajını elde eden Başakşehir, 41. dakikada bu kez Adebayor'un kafa vuruşuyla farkı 2'ye yükseltti. İlk yarı Başakşehir'in 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

GOMIS UMUTLANDIRDI
Mücadelenin ikinci yarısında farkı azaltmak için çabalayan Sarı Kırmızılılar, 55. dakikada Gomis'in attığı golle ümitlendi. Bu golün hemen ardından 58'de Adebayor bir kez daha sahneye çıktı. Togolu golcü kendisinin 2. takımının 3. golünü kaydetti ve skoru 3-2'ye taşıdı.

PENALTI KARARI VE ADEBAYOR'DAN HAT-TRICK
Elia'yı ceza alanında faullü hareketle durduran Maicon penaltıya sebebiyet verdi. Beyaz noktada topun arkasına geçen Adebayor, 76. dakikada durumu 4-1 yaptı.

FREI YİNE ATTI!
Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarında oyuna sonradan girerek skora katkı yapan Kerim Frei, Galatasaray'ı da boş geçmedi. İkinci yarıda oyuna dahil olan Kerim, 89. dakikada jeneriklik bir gole imza atarak skoru tayin etti.

MAÇTAN NOTLAR

Igor Tudor'dan Emre Belözoğlu hamlesi!
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Başakşehir karşılaşmasında sürpriz bir taktiksel değişikliğe gitti. Hırvat teknik adam, Başakşehir takımının orta sahadaki en kilit oyuncuları Emre Belözoğlu ve Mahmut Tekdemir'in oynayamayacak olması üzerine önemli bir hamle yaptı. Tudor, Gençlerbirliği karşılaşmasında olduğu gibi takımı sahaya çift forvetli dizilişle sahaya sürdü. Hırvat teknik adam Eren- Gomis ikilisine yer verdi.

Ndiaye formasına kavuştu 
Sarı-kırmızılı futbol takımında kırmızı kart cezasını dolduran Badou Ndiaye, yeniden sahadaki yerini aldı. Ligde Trabzonspor ile yapılan müsabakada çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Ndiaye, Gençlerbirliği karşısında cezasını çekmesinin ardından, Medipol Başakşehir maçında formasına tekrar kavuştu. 

Taraftarı yalnız bırakmadı 
Galatasaray taraftarları, Medipol Başakşehir karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda kendileri için ayrılan bölümü dolduran yaklaşık bin 500 sarı-kırmızılı taraftar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi. 

Seçiniz...