Beşiktaş faturayı kesti

Beşiktaş faturayı kesti

Beşiktaş Yönetimi, kaçan şampiyonluğu masaya yatırdı, ilginç tespit ve öz eleştiriler yapıldı.

Siyah-beyazlı yöneticiler, başarısızlığın ilk nedeni olarak hakem hatalarını ön plana çıkarırken, hem kendilerinin, hem de teknik heyetin yaptığı yanlışların bu sonucu hazırladığı görüşünde birleştiler.

Sezon başından beri oynadığı futbolla taraftarına umut veren fakat ligi üçüncü bitirerek, büyük bir hayal kırıklığı yaratan Beşiktaş’ta, yöneticiler, şampiyonluğun neden elden kaçtığı konusunda kendi aralarında fikir-alış verişinde bulundu.

Beşiktaş Yönetimi, birinci nedeni olarak hakem ve teknik heyet hatalarını ön plana çıkarırken, yöneticiler bu konuda kendilerinin de yanlışları olduğunu dile getirdiler.

1. HAKEM HATALARI

Beşiktaş Yönetimi, bu konuda sezonun en çok mağdur olan kulübü oldukları yönünde görüş birliğine vardı. Hakem hatalarının doğrudan Beşiktaş’ın 15 puanını etkilediğini söyleyen yöneticiler, yeni sezon öncesinde hakem dosyasıyla MHK’nin yolunu tutacak.

2. TEKNİK HEYET HATALARI

Teknik Direktör Slaven Bilic’in sezonun son haftalarındaki oyuncu tercihleri yönetimde tartışılan en önemli konulardan biri oldu. Hırvat hocanın, Cenk Tosun, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup ve Uğur Boral’a yeteri kadar şans vermemesinin, takım içi dengelerin bozulmasına neden olduğu savunuldu.

3. YÖNETİM DESTEĞİ

Fikret Orman’ın, ilk iki senesinde takımın her şeyiyle ilgilenen ve Önder Özen’e her konuda destek veren Ahmet Kavalcı’nın, takımdan uzaklaştırılması da bazı futbolcuları olumsuz etkiledi. Gökhan Töre’nin Beşiktaş’a gelmesini sağlayan Kavalcı’nın ayrılığı en çok bu oyuncuyu üzdü.

4. FENERBAHÇE DERBİSİ

Kadıköy’de oynanan karşılaşmada, Bilic’in yardımcılarından Edin Terzic’in derbideki tepkileri, yönetimin değerlendirmesinde en çok konuşulan maddelerden biri oldu. Emenike’nin formasını çıkardığı anda Fenerbahçe’nin karışmasını avantaja çeviremeyen Beşiktaş’ta, Terzic’in Alves ve Emre ile tartışmasından sonra maçın gidişatının değişmesi, sezonun kırılma noktası olarak kabul edildi.

5. PARA SIKINTISI

Dört aydır alacaklı olmalarına rağmen bu konuda fazla ses çıkarmayan futbolcular, en çok ödeme tarihlerinin tutmamasına isyan ettiler. Verilen tarihte ödeme olmadığı için kendilerini kandırılmış hisseden futbolcuların Mete Vardar dışında bu konuyla kimsenin ilgilenmemesine içerledikleri ortaya çıktı. Yönetim yeni sezonda bu konuda daha dikkatli adımlar atacak.

6. STAT İNŞAATI

Stat olmadığı için maçlarını başka statlarda oynayarak her hafta seyahat etmek zorunda kalan futbolcular, bu durumdan çok olumsuz etkilendiler. Özellike Avrupa maçlarının olduğu dönemlerde çok büyük sıkıntıların yaşanmasına yol açan bu durum, bir an önce çözüme kavuşturulacak. Yönetim birkaç iç saha karşılaşmasının başka statta oynanma ihtimalini göz önünde bulundurarak şimdiden İstanbul’da yer ayarlayacak.

7. TÜRK ANTRENÖR

Sezon başında Slaven Bilic’in yanına İbrahim Üzülmez’i getirmemenin pişmanlığını yaşayan Beşiktaş Yönetimi, bunun eksikliğini çok net şekilde hissetti. Beşiktaşlı yöneticilerin “Keşke Bilic ile anlaşmadan önce mukaveleye böyle bir madde koydursaydık” şeklinde görüş bildirdikleri ortaya çıktı.

8. DİSİPLİN

Bir takımın en önemli özelliğinin disiplin olduğunu bilen Beşiktaş Yönetimi, bu konuda çok ciddi şikayetler aldı. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nden gelen haberlere göre, takım içerisinde yeteri kadar disiplin sağlanamadığı tespit edildi. Bazı futbolcuların Slaven Bilic’i ciddiye almadıkları ve ilk onbire alınmadıkları için sert tepki gösterdikleri öğrenildi. Yönetim ayrıca antrenman disiplininde de sıkıntılar olduğu, bazı oyuncuların yeteri kadar antrenman yapmadıkları ortaya çıktı.

Milliyet