Beşiktaş, Gomez ile para basıyor

Beşiktaş, Gomez ile para basıyor

Gomez, Beşiktaş'ta sadece puanlar değil, şimdi para da kazandırıyor...

Kartal’dan yıllık 3.5 milyon Euro alan Alman santrfor, sadece direkt olarak puan getiren golleriyle kulübün kasasına 3 milyon 920 bin Euro koydu. Yani siyah-beyazlılar Süper Mario’da artıya geçmeye başladı.

BEŞİKTAŞ’A sezon başında Fiorentina’dan bonservissiz, 2 yıllığına kiralık olarak gelen Mario Gomez, attığı gollerle hem siyah-beyazlı takımı sırtladı hem de İtalya’da düşüşe geçen kariyerini tekrar ayağa kaldırdı. Performansıyla AlmanyaTeknik Direktörü Joachim Löw’ün de dikkatini fazlasıyla çeken ‘Süper Mario’ milli takıma da geri dönmeyi başardı. 
 
GOMEZ, siyah-beyazlı takımda bu sezonun geri kalanında toplam 23 gol attı. Kartal, yıldız oyuncunun gol attığı 17 karşılaşmanın 14’ünü kazandı, 2 kez berabere (Kasımpaşa 3-3, Lokomotiv Moskova 1-1) kaldı ve sadece 1 defa mağlup (Sporting 3-1) oldu. Gomez’in gol atıp da Beşiktaş’ın kazanamadığı Sporting maçı hariç geride kalan 16 maçın 5’inde (Antalya 5-1 -Gomez 1 gol-, Sivas 2-0 -Gomez 1 gol-, Konya 4-0 -Gomez 1 gol-, G.Antep 4-0 -Gomez 2 gol-, Trabzon 2-0 -Gomez 1 gol-) Gomez’in gollerini çıkardığımızda yine skorda Beşiktaş üstünlüğü kalıyor. 
 
29 PUAN GETİRDİ
 
DİĞER 11 maç ise tecrübeli oyuncunun Beşiktaş’a tam manasıyla puan kazandırdığı mücadeleler... Yani Gomez eğer o golleri atamasa Beşiktaş’ın puan alamayacağı karşılaşmalar. Ve o golleri göz önüne alındığında Gomez’in Kara Kartal’a 29 puan (Ligde 28, Avrupa Ligi’nde 1) kazandırdığı görülüyor. 

LİGDE her galibiyete 1.3 milyon TL, her beraberliğe de 650 bin TL verildiği, Avrupa Ligi’nde ise beraberlik ödülünün 120 bin Euro olduğunu hesaba kattığımızda Gomez’in kulübe parasal açıdan da 3 milyon 920 bin Euro kazandırdığı ortaya çıkıyor. Bu da Beşiktaş’tan yıllık 3.5 milyon Euro alan Alman santrforun parasını çıkardığını ve Bursamaçında getirdiği 3 puanla (Bugünkü kur ile 400 bin Euro) kulübe kâr ettirmeye başladığını gösteriyor.

Vatan