Beşiktaş için tarihi adım !

Beşiktaş için tarihi adım !

Nihayet beklenen gün geliyor, Vodafone Arena için en ciddi adım atılıyor

Beşiktaş yönetimi kapalı zarf usulüyle teklifleri alacak, kriterlere uygun ve yeterlilik belgesi olan şirketler daha sonra açık eksiltmeye katılacak. Vodafone Arena'nın kaba inşaatını yapacak şirket belli olacak.

Beşiktaş Yönetimi cumartesi günü Vodafone Arena'nın yapımı için ihale tarihini ilan etti. Akşam Gazetesi'nin haberine göre; 8 Kasım 2013 Cuma günü saat 14.00'te kapalı zarf usulüyle, yeni stada teklif veren şirketlerin teklifleri alınacak. Sezon sonunda yıkımına başlanan İnönü Stadı'nın yerine yapılacak olan Vodafone Arena için böylece ilk adım da atılmış, yıkım süreci tamamlanmış, yapım aşamasına geçilmiş olacak.

Bu ihaleyi yapacak olan firma ise Beşiktaş İnşaat A.Ş. olacak. Kulübün kendi kurduğu inşaat şirketi kaba inşaatı üstlenecek firmayı belirleyecek. Ancak sadece Beşiktaş İnşaat A.Ş. değil, Spor Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı da teklif veren firmaların yeterlilik durumunu inceleyecek. Stadı yapma yeterliliği olduğu tespit edilen şirketlerle daha sonra belirlenen bir tarihte 'açık eksiltme' ihalesi yapılacak. Bu ihalede en düşük teklifi veren şirket, Vodafone Arena'nın yapımını üstlenecek.

"BİZİM ŞİRKETİMİZ YAPACAK"
Bu konuda görüşlerini aldığımız Yeni Stat Projesi'nden sorumlu Yönetici Umut Güner, "Nihayet stadımız yıkım aşamasından, yapım aşamasına geçiyor. Bunun için ilk adımı atıyoruz. Şartnamede katılacak şirketlerin hangi kriterlere sahip olması gerektiği yazıyor. Yapım Beşiktaş İnşaat A.Ş. üzerinden yapılacak" dedi.

DİVAN KURULU BUGÜN
Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu'nun 2013 yılı 2. Olağan toplantısı bugün yapılacak. Ceylan Inter Continental Otel'de gerçekleştirilecek toplantı saat 11.00'de başlayacak. Toplantıda, divan başkanlık kurulu faaliyetlerinin arzı, denetleme kurulu raporunun okunmasının ardından yönetim kurulu çalışmaları açıklanacak ve bu raporlar hakkındaki görüşmeler yapılacak. Ayrıca, 60 yıllık üyeler Ömer Gazi Akınal, Handan Onur, Kemal Güloğlu, Tuğrul Sızmazoğlu ve Sedat Kesen'e plaket verilecek.