Beşiktaş Vincent Aboubakar'ı borsaya bildirdi

Beşiktaş Vincent Aboubakar'ı borsaya bildirdi

Beşiktaş Vincent Aboubakar'ın transferi için görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. Futbolcu bugün İstanbul'da olacak.

Beşiktaş Kulübü, Vincent Aboubakar ile görüşmelere başlandığını açıkladı. 

Borsaya yapılan bildirimde, "Vincent Aboubakar'ın transferi konusunda Kulübü FC Porto ve oyuncunun kendisiyle görüşmelere başlanmıştır. " ifadeleri kullanıldı.
 
Portekiz Kulübü ile kiralama bedeli konusunda anlaşmaya varan Beşiktaş'ın yıldız futbolcuyu 16.00'da İstanbul'a getireceği öğrenildi.
 
Burada sağlık kontrollerinden geçecek Aboubakar'ın kısa süre içerisinde resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.
 
Aboubakar kimdir?
 
22 Ocak 1992'de Kamerun'un Yaounde şehrine dünyaya gelen Aboubakar, profesyonel kariyerine 2010 yılında ülkesinin Cotonsport takımında başladı.
 
Burada gösterdiği performansla scoutların dikkatini çeken Aboubakar'ın yolu ilk olarak Fransa'nın Valeciennes takımına düşer.
 
Üç yıl Valeciennes forması giyen Aboubakar, 2013 yılında bir başka Fransız ekibi Lorient'e transfer oldu.
 
Lorient formasıyla başarılı bir dönem geçiren Aboubakar, 2014 yılında ise 3 milyon avro karşılığımda Porto'ya katıldı. 2010 yılından bu yana Kamerun Milli Takımı'yla 43 maça çıkıp 13 gol atan 24 yaşındaki santrafor, geride bıraktığımız 2 sezonda Porto formasını terletti.
 
NASIL BİR OYUNCU

 
1.82 boyunda ve güçlü bir fiziğe sahip olan Aboubakar, oyun tarzıyla Beşiktaş'ın eski oyuncusu Demba Ba'yı andırıyor. Ayaklarına hakim, çabuk ve bitirici özellikleri yüksek olan Aboubakar, geride bıraktığımız dönemlerde Porto'nun en önemli gol silahları arasında yer alıyordu.
 
NE YAPTI
 
Geçtiğimiz sezon 28'i lig maçı olmak üzere 42 karşılaşmada Porto formasını giyen Aboubakar, 18 gol kaydetti. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde de toplam 8 maça çıkan Kamerunlu oyuncu 3 gol kaydetti.