Beşiktaş yeni kanat oyuncusunu Japonya'da buldu

Beşiktaş yeni kanat oyuncusunu Japonya'da buldu
Güncelleme:

Dünya Kupası arasıyla birlikte ara transfer çalışmalarını hızlandıran Beşiktaş, Teknik Direktör Şenol Güneş’in talebi üzerine kanat transferi için rotayı Japonya'ya çevirdi.

Süper Toto Süper Lig’de inişli çıkışlı performans gösteren Beşiktaş’ta takımın başına yeni geçen tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş ve yönetim transfer çalışmalarına başladı. Yaz transfer dönemini teknik direktör Valerien Ismael’le geçiren Kartal, İngiltere Premier Lig’den getirdiği yıldız oyuncularla adından söz ettirmişti. Yaz transfer döneminde takımdan ayrılan birçok isim sonrasında kadroda ve oyun yapısında değişikliklere giden Fransız teknik adam Valerien Ismael Ada’dan Gedson Fernandes, Delle Alli, Roman Saıss, Arthur Masuaku, Wout Weghorst gibi futbolcuları takıma getirmişti.

Sezona başlarken üçlü stoper anlayışıyla oynayan Beşiktaş, sahaya yansıttığı futbolla taraftarını memnun edememişti. Sezon başındaki futbolun istikrarsız olması sonucunda teknik direktör Valerien Ismael’le yollar ayrılırken ikinci Şenol Güneş dönemi başladı. Tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş’le yeniden sözleşme imzalayan Beşiktaş, Güneş’le çıktığı ilk maçta galibiyet alırken sahaya yansıyan futbol da taraftarları memnun etmişti. İlk 11’de keskin değişikliklere giden Güneş, Masuaku’yu kadrodan çıkarmıştı. Dünya Kupası arasına 2-1’lik Galatasaray mağlubiyetiyle giren Beşiktaş’ta transfer süreci hızlı şekilde ilerliyor.

Siyah-Beyazlı takımda teknik direktör Şenol Güneş, ilk kamp etabında takımda kalacak isimleri belirleyeceklerini ifade ederken oluşacak boşluklara ise takviye yapacaklarını ifade etmişti. İlk olarak Ghezzal’in sakatlığına dikkat çeken tecrübeli teknik adam, sağ kanada mutlaka bir ismin katılmasını istemişti. Hücumda sakatlık problemleriyle bu sezon sık sık gündeme gelen Rachid Ghezzal’ı yedekleyecek bir kanat arayan Kartal aradığı oyuncuyu Dünya Kupası’nda buldu. Katar’da Japonya formasıyla boy gösteren futbolcu Takuma Asano’yu radarına alan Beşiktaş oyuncunun gelişimini dikkatle takip ediyor. Almanya’nın Bochum takımında oynayan Japon kanat oyuncusu, futbola Hiroshima takımında başladı. Asano’yu bonservisiyle kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş, Japon futbolcunun transfer şartlarını araştırmaya şimdiden başladı.

BEŞİKTAŞ SAMET’İN PEŞİNDE

Dünya Kupası arasıyla transfer çalışmalarına başlayan Beşiktaş stopere takviye yapmak istiyor. Teknik direktör Şenol Güneş’in çok istediği isimlerden biri olan Adana Demirspor’un defans oyuncusu Samet Akaydın için girişimlere başlanacak. Adana Demirspor’da geçen sezon formayı kapıp bırakman Samet Akaydın bu sezon da Mavi-Beyazlı formayla 13 maçta da 90 dakika süre aldı. Duran toplarda da çok verimli olan Akaydın 13 maçta 1 gol 1 asistlik performans gösterdi. Sezon başında Tayyip Talha Sanuç’un transfer edilmesi de Samet Akaydın transferine etki edecek gibi gözüküyor. Samet ve Tayyip’in iyi bir tandem oluşturması Şenol Güneş’in de bu transferi istemesindeki en büyük etken.

MASUAKU’NUN ALTERNATİFİ BULUNDU

Beşiktaş’ta Valerien Ismael’in gözde oyuncularından olan Arthur Masuaku, Şenol Güneş’in gelmesiyle kadrodan çıkarılmıştı. Masuaku’yla yolların ayrılması beklenirken Masuaku’nun yerine alternatifler de bulundu. Siyah-Beyazlıların gündemindeki isim Sparta Prag forması giyen Casper Höjer oldu. Ceyhun Kazancı’nın da çok istediği Danimarka’lı sol bek teknik heyetten de geçer not aldı. Bu sezon Sparta Prag’la 15 maça çıkan Höjer gösterdiği hücum futbolla da dikkatleri üzerine çekiyor. Höjer bu sezon 2 gol, 8 asistlik performansıyla dikkat çekti. Beşiktaş Höjber’i bonservisiyle kadrosuna katmak istiyor.