Beşiktaş'a yine kaleci şoku !

Beşiktaş'a yine kaleci şoku !

Beşiktaş-Galatasaray derbisinin ikinci yarısında siyah-beyazlılar yine bir kaleci hatasıyla büyük şok yaşadı.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin 54. dakikasında siyah-beyazlı takım yine bir kaleci hatasıyla büyük şok yaşadı.

Sporting Lizbon deplasmanında Tolga Zengin'in yediği hatalı gollerin ardından UEFA Avrupa Ligi'ne veda eden Beşiktaş'ta Tolga'nın Galatasaray karşısında oynayıp oynmayacağı ciddi şekilde tartışılırken, deneyimli isim sakatlığı nedeniyle kaleye geçemedi.

Galatasaray karşısında maça ilk 11'de başlayan genç kaleci Günay Güvenç ilk yarıda kendisine top gelmediği için rahat bir maç çıkarırken, ikinci yarıda büyük bir hata yaptı. Savunma arkasına atılan topa koşan Günay, savunmadaki arkadaşlarıyla anlaşamadı. Günay topu uzaklaştıramayınca, Wesley Sneijder bu hatayı affetmedi. Sneijder yaklaşık 30-35 metreden topu boş kaleye göndererek Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

Büyük bir hata yapan Günay Güvenç, Wesley Sneijder'in golünden sonra göz yaşlarını tutamadı. Ancak Beşiktaş 2 dakika sonra Mario Gomez ile Galatasaray'a cevap verip durumu 1-1 yapınca, Ersan Adem Gülüm genç kalecinin yanına giderek ona moral ve destek verdi. Beşiktaş ilerleyen dakikalarda Gökhan Töre'nin attığı golle ise maçı 2-1 kazandı.