Beşiktaş'tan Galatasaray'a büyük jest !

Beşiktaş'tan Galatasaray'a büyük jest !

Beşiktaş Yönetimi, Galatasaraylı taraftarları Vodafone Arena'da en güzel şekilde ağırlamayı planlıyor.

Siyah-beyazlılar deplasman yasağının kalkmasıyla birlikte tedbirlerini alırken, Türkiye’ye örnek olacak bir ev sahipliğine imza atmayı kararlaştırdı. Yönetim, konuk taraftarların yer alacağı tribünün yanı sıra restoran ve kafelerin fotoğraflarını da çekti. Maçta bu bölgeler zarar görürse görüntüler TFF’ye teslim edilecek.

Deplasman yasağının kalkması nedeniyle uzun yıllar sonra derbi maçta rakip taraftarı ağırlayacak olan Beşiktaş Yönetimi şimdiden tüm tedbirleri aldı.

Başkan Fikret Orman’ın talimat verdiği siyah-beyazlı yetkililer derbi günü Vodafone Arena’da olağanüstü hal ilan edecek. Sarı-kırmızılı taraftarların stada giriş ve çıkışlarında aksilik yaşanmaması için güvenlikten, yiyecek-içecek servislerine kadar her ayrıntıya dikkat eden Beşiktaş Yönetimi, Galatasaraylı taraftarları tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde ağırlayacak.

Tribünler arasında düşmanlık yerine dostluğun artmasını isteyen ve bu sayede Türk futbolunun marka değerinin yükseleceğine inanan siyah-beyazlılar tedbiri de elden bırakmayacak.

Yönetim memnun

Galatasaray taraftarının yer alacağı tribünün yanı sıra restoran ve kafelerin maç öncesini fotoğraflarını çektiren siyah-beyazlılar bu bölgelerin zarar görmesi halinde tüm belgeleri bir klasör halinde TFF’ye iletecek. Vodafone Arena’nın yüksek çözünürlüklü kameralarına çok güvenen Beşiktaş Yönetimi, olay çıkması durumunda Galatasaray’a maddi ve manevi zararı dokunacak sarı-kırmızılı taraftarların görüntülü bilgilerini de, TFF ve Galatasaray yönetimine teslim etmeyi planlıyor.

Bu arada deplasmana taraftar götürme yasağının Türk futbolu için olumsuz bir uygulama olduğunu dile getiren siyah-beyazlılar yasağın geri dönmemesi için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini dile getirdi. Yöneticilerin, derbi bitene kadar başta güvenlik olmak üzere bütün konularda yoğun çalışma yürütecekleri de ifade edildi.

‘Anlamı büyük’

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil uzun bir aradan sonra Dolmabahçe’de derbi oynamanın kendileri için keyif olacağını söyledi. Siyah-beyazlı yönetici, “Hâlâ yeni stadın keyfine doyamadık. Dolayısıyla her maç bizim için derbi tadında geçiyor. Tabii ki Galatasaray karşılaşmasını Vodafone Arena’da oynamak kulübümüz için ayrı bir anlam taşıyor” dedi.

‘Beşiktaş’a rüzgâr ol!’

Vodafone Arena’da Galatasaray taraftarını ağırlayacak olan Beşiktaş’ta, Çarşı grubu da küfürlü tezahürat konusunda önlem aldı. Sosyal medya hesaplarından Beşiktaş taraftarına çağrıda bulunan Çarşı’nın duyurusunda, “Beşiktaş’a rüzgar ol” sloganıyla tribünler sağduyuya davet edildi. Öte yandan Beşiktaş Yönetimi, kendi yayın organları başta olmak üzere çeşitli medya kanallarıyla küfürle tezahürat yapılmaması için taraftarlarına uyarıda bulundu.

Kapalı gişe

Beşiktaş Yönetimi maça iki gün kala derbi biletlerinin tamamen tükendiğini açıkladı. Sezon başında 32 bin kombine kart satan siyah-beyazlılar bu nedenle dev maç öncesi sadece 7 bin bileti taraftarlara sunmuştu. Yaklaşık 2 bin kişilik Galatasaraylı taraftar grubuyla birlikte toplam 41 bin seyirci karşılaşmada yer alacak.

1300 gün sonra

Beşiktaş, Dolmabahçe’de tam 1300 gün sonra derbi sınavına çıkacak. Kartal evindeki son derbiyi 3 Mart 2013’te Fenerbahçe’ye karşı oynarken sahadan 3-2 galip ayrılmıştı. Siyah-beyazlı takım, Vodafone Arena’nın yapımı sırasında ezeli rakiplerini Atatürk Olimpiyat Stadı’nda konuk ederken 2 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 beraberlik aldı.

Arenada özel UEFA eğitimi

Avrupa’nın sayılı statları arasında bulunan ve Şampiyonlar Ligi öncesinde İstanbul’a denetime gelen UEFA yetkililerini de kendine hayran bırakan Vodafone Arena’da dün güvenlik eğitimi gerçekleştirildi.

Güvenlik tedbirleri ve teknoloji bakımından mükemmel bir stat olsa da engelliler tribünü başta olmak üzere bazı eksiklikleri nedeniyle UEFA yetkililerinin sıkı denetimine tabi tutulan statta dün de özel güvenlikçiler eğitimden geçirildi. Bu sene Şampiyonlar Ligi’nde yer alacağı için güvenlikçilerin durumunu da dev arenanın seviyesine yükselten Beşiktaş Yönetimi bugün yapılacak tatbikattan sonra özel güvenlikçilere sertifikalarını teslim edecek.

Engelli taraftarların tahliyesi, led reklam panoları, saha içine giriş kapıları ve canlı yayın araçlarının park alanları konularında UEFA’nın isteklerini yerine getiren siyah-beyazlı yönetim son olarak özel güvenlikçileri de eğiterek tüm eksiklikleri gidermiş oldu.

Milliyet