Beşiktaş'tan Porto'ya UEFA resti

Beşiktaş'tan Porto'ya UEFA resti

Beşiktaşlılar, Vincent Aboubakar ve Martins Indi için yapılan pazarlıkta mali kriterlerin dışına çıkmayacaklarını bildirdi.

Başkan Fikret Orman ile Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner, Porto yönetimi ve futbolcuların menajerleriyle gerçekleşen görüşmede son tekliflerini sunarak Türkiye’ye döndü. Siyah-beyazlılar birkaç gün içinde Portekiz’den olumlu yönde cevap gelmezse iki transferi de askıya alarak, alternatif oyunculara yönelecek.

Vincent Aboubakar ve Martins Indi transferlerini bitirmek için Portekiz’e giderek Porto Kulübü ile masaya oturan Beşiktaş Yönetimi dünkü görüşmelerde ‘tok alıcı’ rolünü oynadı.

Hem Porto yönetimiyle hem de oyuncuların menajerleriyle pazarlığa oturan Başkan Fikret Orman ve Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner’in, siyah-beyazlı kulübün mali şartlarını ortaya koyarak, bu koşulların dışına çıkılmasının, UEFA kriterleri nedeniyle çok zor olduğunu söyledikleri belirlendi. Sezon sonu gelir-gider dengesindeki zararı 10 milyon euronun altında tutmak isteyen ve tüm transfer politikasını buna göre dengeleyen siyah-beyazlılar yapılan görüşmelerin ardından dün akşam saatlerinde Türkiye’ye döndü.

Kamerunlu golcü Aboubakar ve Hollandalı stoper Indi için teklifini sunan Beşiktaş Yönetimi birkaç gün içinde olumlu yönde cevap alamaması durumunda, iki transferi de rafa kaldıracak. Golcü transferinde daha önce Mbokani ile prensipte anlaşan fakat taraftar tepkisi nedeniyle daha kaliteli isimlerin peşine düşen siyah-beyazlılar, Lyon’un da listesinde olan Aboubakar ile anlaşma sağlanamaması halinde Asamoah Gyan’ı da gündeme alabileceği ortaya çıktı.

Bu arada Alanyaspor karşısında alınan 4-1’lik galibiyet ve güzel futbolun, Beşiktaş Yönetimi’ni transfer konusunda rehavete sokmadığı kaydedildi. Talisca için daha önce Benfica ile anlaşan siyah-beyazlı yöneticilerin, stoper ve golcü transferini de mutlaka gerçekleştirmek istedikleri belirtildi.

Milliyet