Beşiktaşlıları çıldırtan pozisyon ! Ofsayt mı değil mi ?

Beşiktaşlıları çıldırtan pozisyon ! Ofsayt mı değil mi ?
Güncelleme:

Beşiktaş'ın Antalyaspor'a 3-2 yenildiği maçta misafir takımın attığı ilk gol sonrası sosyal medya karıştı.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Beşiktaş, sahasında Antalyaspor’u konuk etti. Maçın henüz 20. dakikasında kalesinde gol görerek şok yaşayan Beşiktaş, maça hiç beklenmedik bir başlangıç yaptı. Antalyaspor’un Doukara ile bulduğu gol, tartışmaları da beraberinde getirdi. Beşiktaş futbolcuları, hakem Halis Özkahya’ya ofsayt itirazında bulundu. VAR’a danışan Halis Özkahya, gol kararı verdi.

Ancak bu karar, özellikle sosyal medyada tepkiye neden oldu. Hakan Özmert’in verdiği pasta Doukara’nın ofsaytta olduğunu savunan Beşiktaş taraftarları, Halis Özkahya’ya tepki gösterdiler. Bazı taraftarlar ise Hakan Özmert’in pasından sonra Adriano’nun kafası ile topa vurduğunu, bu nedenle Beşiktaşlı futbolcudan gelen top olduğu için ofsayt kararı verilemeyeceğini savundular.

Tartışmalar devam ederken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun konu ile ilgili maddesi de merak konusu oldu. İşte yeni kurala göre ilgili madde:

“Ofsayt pozisyonunda bulunan bir oyuncu eğer topu bilerek oynayan bir rakip oyuncudan alırsa (Rakip oyuncu tarafından yapılan bilerek kurtarma dışında), bu durum ‘Bulunduğu pozisyondan avantaj elde etmek’ olarak değerlendirilmez.

Bir oyuncunun elleri/kolları hariç (Kendi ceza alanında bulunan kaleci dışında) vücudunun herhangi bir bölümüyle kaleye giden veya kaleye çok yakın geçen bir topu durdurmasına veya durdurmaya teşebbüs etmesine ‘Kurtarma’ adı verilir”

Öte yandan eski hakem Deniz Çoban da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla kuralın değiştiğine dikkat çekerken şu ifadeleri kullandı;

Beşiktaşlıları çıldırtan pozisyon ! Ofsayt mı değil mi ? - Resim : 1 Görüntü beIN Sports’tan alınmıştır

Seçiniz...