Beşiktaşlıları sevindiren görüntü

Beşiktaşlıları sevindiren görüntü

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, Çaykur Rizespor karşısındaki performansıyla yöneticileri adeta mest etti.

Süper Lig’in 8. haftasında önce G.Saray, sonra da F.Bahçe’nin kazanmasının ardından Çaykur Rizespor’u Başakşehir’de ağırlayan Beşiktaş’ın liderliğini koruması için 3 puanı alması şart olmuştu... Siyah-beyazlılar ilk yarıda fazla etkili olamazken Şenol Güneş’in 2. yarıda Olcay Şahan’ın yerine sahaya sürdüğü Ricardo Quaresma maçın gidişatını değiştirmişti.
 
Portekizli yıldız, 45 dakika sahada kalmasına karşın attığı 6 şutla, G.Birliği’nden El Kabir ile birlikte 8. haftanın en çok şut çeken ismi oldu. 63. dakikada kaydettiği golle takımına 3 puanı getiren, 1 şutu çizgiden çıkarılan, yaptığı şık hareketlerle tribünleri ayağa kaldıran 32 yaşındaki futbolcu, performansıyla siyah-beyazlı takımın yöneticilerini de mutlu etti.
 
‘%50’SİYLE OYNUYOR’

 
Yöneticiler, mücadelenin ardından karşılaşmayı aralarında değerlendirirken tecrübeli futbolcunun performansını ön plana çıkardılar. Quaresma’yı böyle maçlarda yeteneklerini sergileyip kilidi çözmesi için transfer ettiklerinin altını çizen yöneticiler, “Bu sezon ilk kez bu kadar istekli ve hazır göründü. Şenol hoca, Gomez gibi Quaresma’yı da bildiğimiz çizgisine getirmeye başlamış. Daha yüzde 50’siyle oynuyor. Zamanla, oynadıkça daha da iyi olacak.
 
Taraftarın görmek istediği Quaresma işte bu. Onun bu maçta yaptığı işlere önümüzdeki maçlarda da ihtiyaç duyacağız. Böyle oynayan Quaresma, bizim için büyük güç. 1 gol attı ama daha fazla da atabilirdi. Belli ki takım arkadaşlarına da alışmaya başlamış. Maçın son bölümlerinde top saklayıp takımı da rahatlattı. Bu çizgide devam ederse çok daha fazla katkı yapacak” ifadelerini kullandılar.

Vatan