Bilic'ten Demba Ba itirafı !

Bilic'ten Demba Ba itirafı !

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, deplasmanda 2-0 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın çok iyi oynadığını söyleyen Slaven Bilic, "Oyuncularımı tebrik diyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Son iki sezonda oynadığımız en iyi maçtı. Bir planımız ve stratejimiz vardı. Oyuncularım en iyi şekilde kusursuz oynadılar. Daha fazla gol atabilirdik. Olgun bir oyun oynadık" dedi.

"Demba Ba'ya şapka çıkarıyorum"

"Opare sakatlanmasaydı, Demba Ba'yı bu kadar erken oyuna alacak mıydınız?" sorusuna cevap veren Slaven Bilic, "Plan istediğimiz gibi işledi. Her maç plan vardır ama bunları uygulayan oyunculardır. Bir taraftan da rakip var. İşler iyi gitti. İşler iyi gitmeseydi, başta siz yorumcular eleştirecektiniz. Takım karakterimiz üst seviyedeydi. Demba Ba'yı takdir ediyorum. Attığı gol için değil, onun için bir karar vermemiz gerekiyordu. Yabancı sınırlaması nedeniyle zor bir karar vermek zorunda kaldık. Bu sabah kendisiyle konuştum, ve durumu anlattım. O da bu durumu profesyonelce kabullendi ve doğru bir tavır gösterdi. Maçtan önce 'Sana ikinci yarı 30 dakika ihtiyacımız olacak' dedim. Oyuna girdi ve gerekeni yaptı. Ona şapka çıkarıyorum" açıklamasını yaptı.

Slaven Bilic'in basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 2-0 kazandıkları Trabzonspor maçında bu sezonun en olgun oyunlarını ortaya koyduklarını söyledi. Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, bu sezon birçok iyi maç oynadıklarını belirterek, "Belki bu maç onlardan biri değildi ama bu sezon ortaya koyduğumuz en olgun oyundu. Sezonun bu dönemini karşınızdaki kulübün rakibin büyüklüğünü düşünürseniz gerçekten çok olgun bir oyun ortaya koyduk" dedi.

Trabzonspor karşısında stratejilerin harika işlediğini anlatan Bilic, "İşler istediğimiz şekilde yolunda gitti. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Harika bir iş çıkardılar. Her biri gerçekten çok iyi bir performans sergiledi. Çok önemli bir galibiyet aldık sezonun final bölümünde. İnanıyorum ki bu galibiyet, kalan 5 maçlık dönem için inancımızı ve özgüvenimizi oldukça yükseltecek" diye konuştu.

Slaven Bilic, maçtaki sistemleri konusunda sorulan bir soru üzerine de kendisi ve antrenör ekibinin en uygun neyse onu ortaya koymaya çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"4-4-2'den bahsederken şunu unutmamız lazım, bize birçok önemli galibiyeti getirdi. Böyle oynadığımız birçok maçta çok fırsat yakaladık ve goller attık. Erciyes'e 5, sezon başında Feyenoord'a 3, Kasımpaşa'ya 5 gol attık. Her sistemin bazı avantajları ve dezavantajları vardır. Bugünkü mesele sistem meselesi değildi. Yüksek kalite ve yüksek olgunluk gösterdik. Oyunun her anında, bölümünde gerçekten iyiydik."

Oyunun başından sonuna kadar iyi performans ortaya koyduklarını kaydeden Bilic, "İlk yarıda 3. bölgede yeteri kadar etkili olamadık. Doğrusunu söylemem gerekirse oyunun içinde endişelendiğim dönemler oldu. Çünkü oyun bu şekilde ilerlerken bu şekilde akarken bu kadar fırsat yakaladığımızda ve bunu gole çeviremediğinizde rakip bunları cezalandırabilir. Trabzonspor, bizi cezalandırsaydı tabi ki çok büyük hayal kırıklığına uğrardım ama oyuncularımla ilgili olumsuz olarak söyleyeceğim hiçbir şey olmazdı. Çünkü harika bir karakter ortaya koydular" ifadesini kullandı.

"Demba Ba, bizim yıldızımız"

Şimdi önemli olanın önlerinde bu devamlılığı ortaya koymalarının ve bunu 5 maça yansıtmaları olduğunu anlatan Slaven Bilic, şöyle devam etti: "Bugün bütün oyuncular birbirleri için oynadılar. Gökhan Töre, Mustafa, Atıba, Tolgay bu liste böyle uzayıp gidiyor. Bugün daha değerli olan takımın gösterdiği tavırdı. Demba Ba, burada da çok güzel bir örnek. Hepimiz biliyoruz, Demba Ba bizim en iyi oyuncumuz, en büyük yıldızımız en skorer oyuncumuz. Bugün bazı kısıtlamalardan dolayı karar vermemiz gerekiyordu ve onu kenarda tuttuk. Onun verdiği reaksiyon gerçekten takdire değer bir reaksiyondu. Takım arkadaşları ile olan ilişkilerindeki tavır maç yemeğinde, maç toplantısında, maç öncesi soyunma odasında, devre arasında tavrı takdire değerdi. Maçtan önce Demba Ba'ya şunu söyledim "Sana bugün oyunun en belirleyici döneminde en önemli yerinde sana ihtiyacımız olabilir, senin yardımına takımın büyük ihtiyacı olacak" dedim. Öyle de oldu, sadece attığı gol değil, ortaya koyduğu performans, gösterdiği tavır gerçekten takdire değerdi."

"Kağıt üzerinde en zor görünen maçı kazandık"

Slaven Bilic, Beşiktaş'ın şampiyonluktaki şansının yüzde kaç olduğuna ilişkin bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı: "Şampiyonluk yarışında 4-5 puan önde olmayı çok isterdim ama oldukça zor bir yarış içindeyiz. Her geçen hafta yarış daha da kızışıyor. Trabzon'da bu galibiyet çok önemli. Her maç çok zor geçiyor. Geçen hafta biz Karabükspor'a karşı oldukça zorlandık, Galatasaray Gaziantepspor'a karşı zorlandı. Dün Fenerbahçe, Balıkesirspor'a karşı çok zorlandı. Sezonun bu bölümünde hiçbir maç kolay geçmiyor ama çok iyi bir pozisyondayız. Benim kişisel fikrim kağıt üzerinde en zor görünen maçı bu akşam kazanmış olduk."

Yarın yeni bir gün olacağını söyleyen Bilic, "Gaziantepspor maçına bir an evvel hazırlanmamız gerekecek. Gaziantep birkaç hafta iyi gitmiyor. Bize karşı yüksek motivasyonla oynayacaklarından eminim çünkü her takım bize karşı böyle oynuyor. Bizim açımızdan en kötüsü 'Trabzonspor'u yendik işimiz kolaylaştı Gaziantep kolay geçer" demek bizim için bir tuzak. Buna düşmememiz gerekiyor" dedi.

Slaven Bilic, maçta burnuna darbe alan ancak oyuna devam etmek isteyen Sivok ile ilgili olarak da şunları söyleyerek sözlerini tamamladı: "Sivok oyuna devam etmek istedi. Çok iyi performans gösterdi. Çok büyük bir profesyonel ve çok değerli bir kaptan o. Doktor çok riskli durum olduğunu söyledi. Bu arada çok açık bir penaltıydı o pozisyon. Burnuna darbe almıştı, kanaması devam ediyordu. Doktorun kararına uymak zorundaydık. Bu beni mutlu etmedi ama oyuncu sağlığı en önemli nokta. Kenarda Atınç gibi bir oyuncumuz vardı, oyuna girdi ve gereğini yaptı."