Bruma transferinde şok gerçek !

Bruma transferinde şok gerçek !

Bruma'nın Sporting Lizbon'dan Galatasaray'a transferiyle ilgili bilinmeyen bir detay ortaya çıktı.

Galatasaray'a transferi sürecinde Sporting'in genç yıldız için bir şirkete sadece aracılık ücreti olarak 800 bin euro verdiği ortaya çıktı.
 
Gizli belgeleri yayınlayarak spor kamuoyunun dikkatini çeken Football Leaks adlı internet sitesi, geçtiğimiz aylarda oyuncunun sözleşmesindeki "Porto, Benfica ya da Braga'ya 2018'den önce transfer olması durumunda Galatasaray 30 milyon euro ceza öder" maddesini açıklamıştı.
 
Transferler ilgili yeni bir belge yayınlayan Portekiz merkezli internet sitesi, Sporting'in genç futbolcuyu sarı-kırmızılılara satabilmek için British Buttonpath Company Limited isimli şirkete 800 bin euro ödediğini belgeledi. Bu paranın şirkete transferdeki aracılığı nedeniyle ödendiği belirtildi.
 
Anlaşmaya göre buna karşılık şirket kulübe transfer stratejisi konusunda danışmanlık yaptı. Galatasaray'ın teklifini getirdi ve kulübün transferdeki şartlarını kabul etmesi konusunda ikna etti. Sarı-kırmızılılar 2013'te Portekizli futbolcu için 10 milyon euro bonservisin yanı sıra, 1 milyon euro da imza parası ödemişti.