Bursaspor'un yeni başkanı Ali Ay

Bursaspor'un yeni başkanı Ali Ay

Bursaspor Kulübü'nün 25. ve yeni başkanı Ali Ay oldu. Olağanüstü kongrede bin 691 oy alan Ali Ay, başkanlığa seçildi.

Bursaspor'un olağanüstü gerçekleşen 52. genel kurulunda, bin 691 oy alan Ali Ay, kulübün yeni başkanı oldu.

TOFAŞ Nilüfer Spor Salonu'nda gerçekleşen genel kurula 4 bin 734 üyeden, 2 bin 887'si katıldı. 15 sandıkta kullanılan oyların bin 691'ini alan Ali Ay, kulübün yeni başkanı oldu. Diğer adaylar Burhan Vatan'a 819, Burhan Ilgın'a ise 93 oy aldı.

Genel kurulda ikinci sandıktan itibaren seçimi önde götüren Ali Ay, 13. sandık sonucunda bin 483 oyla başkanlığa seçilmeyi garantiledi. İlk 13 sandıkta diğer adaylardan Burhan Vatan'a 672, Burhan Ilgın'a ise 79 oy çıktı.

"Taraftarımız boynu bükük gezmeyecek"

Sonuçların açıklanmasının ardından diğer adaylar Burhan Vatan ve Burhan Ilgın, Ali Ay'ın yanına giderek teşekkür etti. Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursaspor'un başarısı için çok çalışacaklarını söyledi.

"Her şey Bursaspor için. Her şey çok güzel olacak" diyen Ali Ay, şunları kaydetti: "Taraftarlarımız boynu bükük gezmeyecek. Bursaspor'un sahibi taraftarlardır. Ekonomik başarının yanında sportif başarı da gelecek. Taraftarlardan tek isteğim bana güvensinler."

Ali Ay başkanlığındaki Bursaspor'un yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

"Adem Sakarya, Ali Haydar Ademoğlu, Osman Dinsever, Şükrü Çekmişoğlu, Mustafa Bakır, Fatih Korkmaz, İlyas Kocaefe, Cem Öztürk, Fatih Pulat, Yusuf Aslan, Hakan Dinçtürk, Ali Turan, Sezer Sezgin, Yüksel Çolak, Özgür Alpaslan Sümer, Ercan Korkmaz, Burcu Aksak."

Disiplin Kurulu: "Adil Öztürk, Engin Demir, İsmail İbiş."