Büyük buluşma !

Büyük buluşma !

Aziz Yıldırım, Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba'yı ziyaret etti.

'Adam' gibi 'adamdır' Süleyman Seba... Gönül adamıdır... Onun gönül sofrasından kimler geçmedi ki, saymakla bitiremeyiz... Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor'undan tutun da, tüm takımların başkanlarıyla, yöneticileriyle, futbolcularıyla fırsat buldukça bir araya gelmiştir, dostluk köprüleri kurmuştur, yaşamı süresince... Beşiktaş'ın efsane Başkanı Süleyman Seba, 'dostlar sofrasında' bu kez Fenerbahçe'nin Başkanı Aziz Yıldırım'ı ağırladı.

Başkan Aziz Yıldırım aracından inerken, Süleyman ağabey kapıya yöneldi, 'Hoş geldin başkan' dedi. O an yaşayan iki efsanenin birbirleriyle sarmaş dolaş olması, kucaklaşmaları görülmeye değerdi. O sımsıcak sarılış, kamuoyuna adeta bir mesaj niteliğindeydi. 3-5 masalı restauranttan içeri girdiğinde ilk olarak mekanın ismi dikkatini çekti Yıldırım'ın: "Bordo." Espriyle karışık, "Aman ha" dedi, Trabzonspor'un bordo-mavisini akıllara getirdi. Ardından Seba ile sohbete koyuldu. Kongre için bir kez daha tebriklerini ileten Süleyman Seba, "Sonu iyi olur inşallah" diyerek temennilerini dile getirdi.

Yeni projeler, yeni düşünceler içerisinde olan Aziz Yıldırım, orada bulunan sanatçı Gökhan Tepe'yi de överek, "Gökhan ile Bodrum'da birlikte sabahladık Süleyman Ağabey... Seni o kadar seviyor ki, senin için ağladı" diye konuştu. Seba ise, yine tevazu göstererek, "Allah kimseyi ağlatmasın" demekle yetindi. Sohbet sırasında Fenerbahçe Başkanı'nın aklına, bir dönem Bursaspor Başkanı olan Levent Kızıl geldi ve telefon açtı. Kızıl'ın Seba'nın yeğeni olduğunu bilen Aziz Yıldırım, onun da gelmesini istedi. Seba'nın rahatsızlığı sırasında Abdullah Kiğılı ile birlikte ziyarete geldiğini söyleyen Fenerbahçe Başkanı, bu kez Kiğılı'yı da çağırdı.

Kızıl içeri girdiğinde, bir anda herkes şaşkındı. 35 kilo vererek, tığ gibi olan Levent Kızıl'dan sonra Kiğılı da geldi ve ortalık şenlendi. Yönetimdeki yakın dostuna takılmadan duramayan Başkan Aziz Yıldırım, Abdullah Kiğılı'ya "Hacı" diyerek sık sık takıldı. Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, hastalanıncaya kadar "Dostlar sofrası"nın müdavimiydi. Süleyman ağabey ile, rahmetli Canaydın'ın sağlığında ilk kez bir araya gelmelerini anımsıyorum. Özhan ağabeyi, sevgili mesleklaşımız, ben de çok emeği olan Faik Gürses, telefondan arayarak çağırmıştı.

Bilinmeyen çok şeyler paylaşıldı o gün. İlerleyen saatlerde Canaydın, "İyi ki buradayım. Ancak bu kadar çok gazetecinin masasında bir çok gizli olayları konuşmak doğru mu?" diyerek çekincelerini dile getirdi. Seba başkanın sırtını sıvazladı, "Bak sevgili başkan, bu masada gördüklerin gazeteci ama benim en yakın dostlarım. Onlarla yıllarca bir çok şeyi paylaştım, ama o dost masalarından tek kelime gazetelere yansımadı, rahat ol" dedi.

Canaydın vedalaşırken, bir cümlesi vardı: "Süleyman ağabey, sana çok teşekkür ediyorum. Böylesi güven veren dostlarınla olmaktan gurur duydum. Bu yemeklere ben de gelmek istiyorum. Yeter ki çağırın, pijamamla gelirim."

Ve, Aziz Yıldırım da "Bordo"dan ayrılırken aynı sözleri söylüyordu: "Süleyman Ağabey, ben buraya sık sık gelirim. Ne zaman bir araya gelirseniz bir telefon yeter."

BÜYÜK TEVAZU

Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken, bir koltuğa oturdu, Yıldırım da onun ardından poz verdi. Seba daha sonra tevazu göstererek, "Başkan şimdi de sen otur, ben ayakta durayım" deyince, sarı-lacivertlilerin patronu, "Olur mu ağabey?" diyerek buna izin vermedi.

EFSANELER NASIL BULUŞTU!

Başkan Aziz Yıldırım, Süleyman Seba ile buluşma teklifine; "Ne demek... Süleyman ağabeyle seve seve bir araya gelirim. O nereyi isterse, ister evine, ister bir başka bir yere koşa koşa gelirim" dedi.

ELLERİYLE BESLEDİ

Seba'ya büyük saygı ve sevgi besleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Biz senin izinde gidiyoruz ağabey" diyerek bunu açık açık gösterdi. Başkan Yıldırım, efsane başkanı kendi elleriyle besleyerek, "Fenerbahçeliler olarak sizi çok özel seviyoruz" cümlesini kullandı.

1.20131112141506.jpg

Milliyet