Cenk Ergün Cüneyt Çakır'a ateş püskürdü

Cenk Ergün Cüneyt Çakır'a ateş püskürdü
Güncelleme:

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, Cüneyt Çakır'ın yönetimini eleştirdi.

Ergün'ün açıklamaları şöyle;

BÖYLE BİR HATA YAPILMAMALIYDI

10 kişi kalmak işi bozdu. Pozisyon penaltı, böyle bir hata yapılmamalıydı. Böyle üst düzey maçları yöneten bir hakemden böyle bir karar bekliyorduk. Böyle bir yönetim olmadı. Maçtan önce tedirginliğimiz yoktu. Cüneyt hoca Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli isimlerden. Bir değil, iki değil, üç değil, dört değil, beş değil.

ÜÇLÜ SAVUNMA VE 11 TERCİHİ

Hoca artı eksileri değerlendirirken bugünkü formasyon ve 11'le daha etkili olabileceğimizi düşündü. Kötü de değildi. Takım, teknik adamın verdiği direktifler sonucunda pozisyon almalı. Yine puan farkıyla lideriz. Bu maçlar ne şampiyon olacaktık, ne ligi kaybedecektik. Şimdi önümüzde önemli bir Trabzon deplasmanı var.

BELHANDA KIRMIZI GÖRMEMELİYDİ

Sneijder yıllardır 10 numara oynayan bir oyuncuydu, şimdi takım olarak oynuyoruz. Bu görev paylaşılıyor. Her ne kadar klasik 10 numara olarak algılanmasa da Belhanda o bölgede. Ama bugün 10 kişi kalmamalıydık. Trabzon'da oynayamayacak.

TRANSFER

Devre arası için transfere şimdiden başladık. Latovlecici ve Linnes bize katkı sağlayacak isimler. Çalışmalarımız sürüyor. Yerli yabancı uygulamasının üçüncü senesi. Biz de ona göre sahaya çıkıyoruz, plan yapıyoruz. Keşke bir galibiyetle kendimizi gösterebilseydik. 30'dan fazla ülkeden yayınlanmış maç.

CENGİZ ÖZYALÇIN OYUNDAN MEMNUN DEĞİL

Türk Telekom Stadı'nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Galatasaray Kulübü 2.Başkanı Cengiz Özyalçın takımın oynadığı oyundan memnun olmadığını söylerken "Beşiktaş'ın Medipol Başakşehir ile yapacağı maç bizim için çok önemli" dedi.

Özyalçın maç sonu açıklamaları şu şekilde:

"Takımın oyunundan memnun değilim. Geçtiğimiz haftalardaki Galatasaray daha değişik oynuyordu. Belki stres, rakibin ismi etkilemiş olabilir. Bu beraberliği üzüntüyle karşıladım. Puan hesaplarımız böyle değildi. Önümüzde 5 zor maç var. Bu maçın berabere bitmesi, Galatasaray için puan bakımından bir anlam hem ediyor hem etmiyor. Rakibimizle aramızdaki puan farkı aynen kaldı. Beşiktaş'ın Medipol Başakşehir ile yapacağı maç bizim için çok önemli"

"GALATASARAY'IN MAYIS AYINI SEVDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Cengiz Özyalçın, Türk Telekom Stadı'na gelen ve tribünleri dolduran taraftarlar ile ilgili olarak "Koreografi güzeldi. Bundan sonraki maçlarda yine aynı kalabalığı göreceğiz. Bizi seçen genel kurul üyeleri ve taraftarımız, Dursun Özbek ve onun yönetim kuruluna inandıkları ve Galatasaray'a sahip çıktıkları vakit başarının olağanlaşacağı ve çabuklaşacağını gördü. Galatasaray'ın mayıs ayını sevdiğini düşünüyorum. Lig maçıdır. Namağlubuz. Bugün daha farklı sonuçla yanınıza gelmek isterdim." şeklinde konuştu.

"TAKIMLAR DENK, MÜCADELECİ"

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı, Galatasaray'ın henüz güçlü takımlarla karşılaşmadığı yorumlarına karşı çıktığını belirtti. Süper Lig'de her müsabakanın zorlu geçtiğine değinen Özyalçın, şunları söyledi:

"Her maç zor. Avrupa'yı kasıp kavuran o günkü şartlar altında sonuncu takıma yeniliyor. Biri liderliği kovalıyor, Avrupa'yı kasıp kavuruyor, diğeri sonuncu. Bu nasıl oluyor. Başka bir takım, diğer ekibe yarım düzine gol atıyor. Puan cetveline ve bütçelerine bakalım. Türkiye liglerinde artık küçük takım, büyük takım yok. Beşiktaş, Gençlerbirliği'ne yeniliyor. Gençlerbirliği de Göztepe gibi bir takımla 3-3 berabere kalıyor. Demek ki takımlar denk, mücadeleci. Bana İngiliz liglerini anımsatıyor. Yarın Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçına bakacağız." diye konuştu.

Skorer