Chelsea, Telles'i transfer ederse Galatasaray yaşadı

Chelsea, Telles'i transfer ederse Galatasaray yaşadı
Güncelleme:

Galatasaray’ın Porto’ya 6.5 milyon euroya sattığı Brezilyalı sol beke Chelsea talip oldu ve 25 milyon euroluk teklif yaptı. Cim-Bom, Telles’ten elde edilecek satış kârının üzerinden yüzde 10 kazanacak.

Cim-Bom, futbolculuğunda fazla faydalanamadığı Alex Telles’ten gittikten sonra daha fazla kar edeceğe benziyor.

Galatasaray’ın 6 milyon 150 bin euroya Gremio’dan transfer ettiği Telles, sarı-kırmızılı formayla aradığını bulamamış, bundan dolayı Inter’e kiralanmıştı. Cim-Bom, bu geçici transferden 1 milyon 300 bin euro kazanmıştı. Ancak İtalya defteri kapanan başarılı sol bek, soluğu Porto’da aldı.

6.5 milyon euroya Portekiz’e transfer olan Telles’in buradaki iyi futbolu, İngiliz devi Chelsea’nin dikkatini çekti. Lacivert-beyazlılar, Paris Saint Germain ve Juventus’un da peşine düştüğü futbolcu için kesenin ağzını açtı ve 25 milyon euroluk bir teklif yaptı.

Bu, aynı zamanda Galatasaray açısından da bir piyango oldu. Eğer Porto, böyle bir rakam karşılığında Telles’i İngiltere’ye gönderirse, Cim-Bom da bu işten pay alacak. Çünkü Porto ile yapılan anlaşmaya göre, Aslan, yapılan kârın yüzde 10’una sahip olacak. Dolayısıyla 18.5 milyon euroluk kârın 1 milyon 850 bin euroluk kısmı sarı-kırmızılılara geçecek.