Cüneyt Çakır maçın önüne geçti

Cüneyt Çakır maçın önüne geçti
Güncelleme:

Kayserispor - Galatasaray maçının hakemi Cüneyt Çakır, verdiği kararlarla Kayserispor cephesini çıldırttı.

Süper Lig’in 18. haftasında Kayserispor ile deplasmanda oynadığı maça fırtına gibi başlayan Galatasaray, ilk 20 dakikada Eren Derdiyok ile 2 gol birden buldu. Ancak Galatasaray’ın bulduğu ilk gol, ofsayt tartışmalarını da beraberinde getirdi. Yasin Öztekin’in Eren Derdiyok’a orta yapan Rodrigues’e verdiği pasın ofsayt olduğu savunuldu.

Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta golden sonra tecrübeli hakemin etrafını saran Kayserisporlu futbolcular yoğun itirazda bulundular. Ancak Cüneyt Çakır kararını değiştirmedi. Yayıncı kuruluş beIN Sports, maç sonrası pozisyonu değerlendirdi. beIN Sports Piero’suna göre, Garry Rodrigues pozisyonda 63 cm ile ofsaytta kaldı.

Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.

Cüneyt Çakır maçın önüne geçti - Resim : 1

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, maçın devre arasında NTV Spor’da yayınlanan ‘%100 Futbol’ programında pozisyonun ofsayt olduğunu söyledi.

Sosyal medya kullanıcıları da Cüneyt Çakır’ın verdiği karara tepki gösterdiler. Cüneyt Çakır’ın kararını eleştiren taraftarlar, yaptıkları paylaşımlarla tecrübeli hakemi eleştiri yağmuruna tuttular.

Maçın 30. dakikasında ise Umut Bulut, rakip ceza sahasına girmek üzereyken Denayer ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı. Bu pozisyonda Umut Bulut faul beklerken, maçın hakemi devam kararı verdi. 

Umut Bulut daha sonra Cüneyt Çakır'a sitem ederek itirazlarda bulundu. Golcü futbolcu itirazlarının ardından sarı kart gördü. Kayserisporlu diğer futbolcular da Cüneyt Çakır'a isyan etti. 

Öte yandan beIN Sports yorumcusu Erman Özgür ise bu pozisyonda "Umut Bulut itirazında haklı görünüyor." ifadelerini kullandı. 

Cüneyt Çakır maçın önüne geçti - Resim : 2