Danny Blind: ''Hayal kırıklığına uğradım''

Danny Blind: ''Hayal kırıklığına uğradım''

Fenerbahçe Dick Advocaat ile anlaşmaya vardı. Bu gelişme Hollanda basınında da yankı buldu.

Vitor Pereira ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevi için Dick Advocaat ile anlaşmaya varılması Hollanda'da da geniş yankı buldu.

 Hollanda basınında, tecrübeli çalıştırıcının Fenerbahçe ile 1 yıllık anlaşmaya vardığını açıkladığı ifade edilirken, Advocaat'ın, "Türkiye'de, bu kadar büyük bir kulüple çalışacağım için çok heyecanlıyım. Bu yaşımda, benim için büyük bir mücadele olacak" dediği belirtildi. 
 
Tecrübeli teknik adamın Hollanda Milli Takımı'ndaki görevinden istifası ülkesinde herkesi şaşırttı, teknik direktör ve federasyon yetkilileri konuştu, Fenerbahçe'nin yeni hocası cevap verdi. 
 
Fenerbahçe ile anlaşan ve sarı-lacivertlilerin yeni teknik direktörü olmaya hazırlanan Dick Advocaat'ın ani istifası Hollandalıları şaşırttı. Teknik direktör Danny Blind, federasyon yetkilisi Breukelen Advocaat'ın gidişini beklemediklerini itiraf etti. Yalnız üç hazırlık maçında görev alan deneyimli ismin ayrılması tüm kesimlerde şok etkisi yarattı.   
 
Blind: "Uzun sürecek sanmıştım"
Blind, "Şaşırdım ve hayal kırıklığına uğradım. Dick ile bahar döneminde yardımcım olması için konuştuğumda, bende uzun süreli bir görev yapmak istediği izlenimi bırakmıştı. Ancak düşünceler pratikte her zaman karşılığını bulmuyor. Yapacak bir şey yok... Şu andan itibaren Yunanistan ve İsveç maçlarına odaklanıp çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. 
 
Breukelen: "Böyle şeyler oluyor" 
Hollanda Futbol Federasyonu idari Direktörü Hans van Breukelen de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:
 
"Futbol dünyasını yakından tanıyorum. Ve böyle şeylerin olabileceğinin farkındayım. Advocaat gitti ve şu an yapacağımız şey, kendisinin yerini dolduracak bir ismin arayışlarına başlamak olacak." 
 
Advocaat: "Blind için çok can sıkıcı" 
Dick Advocaat, kendisiyle ilgili açıklamalarda bulunan teknik direktör Blind'in sözlerine yanıt verdi, içinde bulunduğu hayal kırıklığına hak verdiğini belirtti. Advocaat, "Blind'in bu konuda bana olan kızgınlığını anlayabiliyorum. Bu kendisi için çok can sıkıcı bir durum" dedi.  

Milliyet