''Davayı hukuka aykırı olduğu için açtım''

''Davayı hukuka aykırı olduğu için açtım''

Recep Bakırtaş, Trabzon 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

Trabzonspor'un 25-26 Mayıs'ta yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda Trabzonpor Kulübü Derneği'nin 68'inci maddedeki geçici 4'üncü maddenin değiştirilmesi oylandı. Bu oylamaya göre, Aralık'ta yapılması gereken kongre bir defalığına 2 yıl sonraya bırakılacaktı. Genel kurulda uzun süre yaşanan tartışmalardan sonra madde 'evet' oyuyla kabul edildi. Trabzonspor delegeleri Ali Sait Yılmaz ile Recep Bakırtaş, hem madde değişikliğinin hem de oylamanın geçersiz olduğunu belirterek Trabzon 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme davanın 3'üncü duruşmasında, iki delegenin itirazını kabul etti. Heyet ayrıca, genel kurulda hesapların kabulüyle birlikte yönetimin ibrası oylamasının iptali istemini reddetti.

GÜVEN OYLAMASI ŞEKLİNDE OLACAK
Recep Bakırtaş, "Mahkeme yönetim süresinin 6 ay olduğuna tüzük gereği karar verdi. Bu durumda Aralık ayında yapılacak zorunlu genel kurulda gündeme seçimin alınması gerekliliği ortaya çıktı. Güven oylaması gibi olacak. Ben davayı hukuka aykırı olduğu için açtım" dedi.

TEMYİZ YOLU AÇIK
Trabzonspor'un avukatı Ahmet Metin Genç ise, "Mahkemenin verdiği kararın temyiz yolu açıktır. Yani karar kesin değildir. Başkanımız ve yönetim kurulunu bilgilendireceğim. Temyiz yetkisi onlarındır" diye konuştu.