Dev derbi öncesi kırmızı alarm !

Dev derbi öncesi kırmızı alarm !

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde konuk ekibin taraftarları yasak nedeniyle tribünlerdeki yerlerini alamayacak. Ancak Sarı-Lacivertliler 'Truva' iddiasını gündeme getirdi.

Beşiktaş'ın yarın Fenerbahçe'yi ağırlayacağı derbiye konuk takımın taraftarları alınmayacak. Dört büyükler arasında deplasman yasağı bu sezon da uygulanıyor. Sosyal medyada bu yönde ilginç iddialar var. Beşiktaş'ta biletlere fazla ilgi göstermemesinden faydalanmak isteyen bazı Fenerbahçe taraftarların maça girmek istediği ileri sürülüyor.

İKİNCİ KART ALABİLİYORLAR

Beşiktaş bu maça Fenerbahçeli logolu passolig kartlarını satış yaptırmıyor. Ancak e-bilet sistemine göre bir taraftar, birden fazla logoyla yeni bir kart sahibi olabiliyor.Yani Fenerbahçeli bir taraftar isterse sıfırdan bir başvuru yapım,Beşiktaş veya TFF logolu ikinci bir kartı alma imkanına sahip. Yine Anadolu takımlarından herhangi birisinin kartına sahip olabilir. Özetle sosyal medyada dolaşan 'Truva' operasyonu teknik olarak mümkün. Yetkilerin bu konuda önlem alması beklenirken, bir grup Fenerbahçe taraftarı içeri girerse renklerini belli ettikleri durumda dışarıya çıkarılacak.

1-20150926104246.jpg


Fenerbahçe taraftar grubu Genç FB bu yöndeki mesajlarıyla dikkat çekti.

OLİMPİYAT'TA DERBİ KAZANAMIYOR

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığı 4 derbiyi de kazanamadı.Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı 4 derbide 3’ünü kaybeden, 1’inde de  berabere kalan siyah-beyazlılar, rakip fileleri sadece bir kez havanlandırıp kalesinde 8 gol gördü. Süper Lig’de geride kalan iki sezonda, Galatasaray ile Olimpiyat’ta yaptığı derbi maçları 3-0 ve 2-0’lık skorla kaybeden “Kara-Kartallar” 2013-14 sezonunda 1-1 berabere kaldığı Fenerbahçe’ye geçen sezon 2-0’lık skorla kaybetti.

SADECE 10 BİN BİLET SATILDI

Beşiktaş bu sezon 17 bin 500 kombine bilet sattı. Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçına Siyah-Beyazlılar ilgi göstermedi. Dün itibariyle yaklaşık 10 bin civarında bilet satıldı. Beşiktaş yönetiminin hedefi 40 bin civarındaydı. Ancak yarınki derbide 35 bine yakın bir seyircinin olması bekleniyor. Beşiktaş, geçtiğimiz sezon Olimpiyat Stadı’nda oynanan Liverpool maçında 63 bin 324 kişi izlemişti. 2012-13 sezonunda Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan lig maçında 76 bin 127 Siyah-Beyazlı taraftar vardı.  

"İNŞALLAH OLMAZ"

Beşiktaş Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ürkmezgil, “Fenerbahçe taraftarının böyle bir olay içine gireceğini düşünmüyorum. Bu olay olursa tatsızlıklar olabilir. İnşallah olmaz. Bugünkü bilet satışlarıyla birlikte 35 bin seyirci bekliyorum” diye konuştu.

Bugün