Dev derbide rekorlar kırılacak

Dev derbide rekorlar kırılacak
Güncelleme:

Haftasonu Fenerbahçe'yi ağırlayacak Galatasaray, derbiyle birlikte rekorlara imza atacak.

Galatasaray’da, Fenerbahçe maçı öncesi birçok alanda rekor bekleniyor. Ali Sami Yen Kompleksi Türk Telekom Stadı’nda 55 bin kişilik koltukların tamamının tükendiği öğrenildi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, göreve geldiği günden beri bu kadar seyirci sayısına ulaşılamamıştı. Bu konuda Dursun Özbek döneminin seyirci rekoru da kırılmış olacak. Geçtiğimiz sezon ligde gösterilen performans ve sezon başında Östersunds'a kaybedilerek Avrupa'ya edilen veda, sarı-kırmızılı taraftarların stattan uzaklaşmasına sebep olmuştu. Daha sonra iyi bir futbol ortaya koyan ve seri galibiyetler alan Galatasaray, ortaya koyduğu mücadele ile taraftarını stada çekmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe’yi mağlup etmesi halinde puan farkı 11'e çıkacak. Bu fark, iki kulüp rekabetindeki 9. haftada ulaşılmış en farklı puan farkı olarak tarihe geçecek ve yine bir ilk yaşanmış olacak. Bunların yanında, Galatasaray'ın lisanslı ürünlerinde de talep patlaması bekleniyor. Forma ve tişört satışlarından, başta Türk Telekom Stadı'ndaki mağaza olmak üzere Türkiye genelindeki GS Store'larda rekor satış bekleniyor. Sarı-kırmızılılar, başta bilet gelirleri olmak üzere yan gelirlerle birlikte, ciddi bir rakamı kasasına koymuş olacak. Derbinin kazanılması halinde ise üzerinde 11 rakamı olan özel tasarlanmış tişörtler 29,99 TL'den satışa sunulacak.

BİLETLER 4.5 DAKİKADA TÜKENDİ

Galatasaray’da dün sabah satışa çıkan yaklaşık 3 bin derbi bileti 4 dakika 23 saniyede tükendi. İnternet üzerinden satışa çıkan biletlerden alabilmek için erken saatlerde bilgisayar başına geçen ve bilet alabilen taraftarlar, sevinçlerini sosyal medyadan paylaştılar.

Kaptan dümene geçiyor

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Selçuk İnan'ı Fenerbahçe derbisine hazırlıyor. Konyaspor maçının 34. dakikasında oyuna girip, sarı-kırmızılı takımın kazanmasında büyük rol oynayan tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe maçında dümene geçecek. Hırvat çalıştırıcı, Garry Rodrigues'in sakat olması ve Tolga Ciğerci'nin sakatlıktan yeni dönmesi nedeniyle, Konya karşısında iyi bir performans sergileyen Selçuk'a görev vermek istiyor. Kaptan Selçuk ile yaptığı görüşmede performansından çok memnun olduğunu söyleyen Tudor, "Çok iyi bir maç çıkardın. Fenerbahçe derbisinde seni ilk 11'de sahaya sürmek istiyorum. Bu nedenle çok iyi hazırlanmanı bekliyorum" dediği öğrenildi.