Dev derbide zafer Beşiktaş'ın !

Dev derbide zafer Beşiktaş'ın !

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu yakından ilgilendiren derbide Beşiktaş, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi ve son 2 haftaya büyük bir avantajla girdi.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanan derbide Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti. Gomez'in golüyle 3 puanı alan Kartal, şampiyonluk yolunda çok kritik bir virajı döndü.

FARK 6 PUAN

Lider siyah-beyazlılar, bu galibiyetle 1 maç eksiği bulunan Fenerbahçe'nin 6 puan önüne geçti.

TEK GOL GOMEZ'DEN

Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta derbi maçında Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray'ı 1 - 0 mağlup etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'daki mücadelede Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golü 76. dakikada Mario Gomez kaydetti.

GALATASARAY 45 PUANDA KALDI

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 76'ya çıkararak, 1 maç eksiği bulunan yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önüne geçti. Galatasaray ise bu mağlubiyetle 45 puanda kaldı.

Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 1

Galatasaray

Muslera, Linnes, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Sneijder, Yasin Öztekin, Podolski

Beşiktaş

Tolga Zengin, Beck, Tosic, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa, Olcay Şahan, Gomez

Gol: Dk. 77 Gomez (Beşiktaş)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Mete Kalkavan maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadeleyi Beşiktaş, Mario Gomez'in attığı gol ile 1-0 kazanıyor.

90.DK: Derbinin sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

89.DK: Beşiktaş üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Jose Sosa oyundan alınırken, Necip Uysal yerine oyuna dahil oluyor.

88.DK: Sabri Sarıoğlu kazanılan bu köşe vuruşunu kullanmak için topun başına geçiyor. Sabri, arka direğe doğru ortasını gönderiyor ancak o noktada Umut Bulut, rakibi Cenk Tosun'a faul yapıyor.

88.DK: Sol kanatta Andreas Beck'in, Sabri Sarıoğlu'na yaptığı faul sonrasında serbest vuruş için topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk'un, altıpasın önüne gönderdiği ortasını Mario Gomez kafayla kornere çıkartmayı başarıyor.

87.DK: Martin Linnes sağ kanattan ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor ancak bu ortaya kimse dokunamıyor ve ters tarafta Atiba Hutchinson topu uzaklaştırmayı başarıyor.

85.DK: Sağ kanatta köşe gönderine yakın bir noktada topla buluşan Umut Bulut ortasını ceza sahası içerisine göndermek istiyor ancak savunmada İsmail Köybaşı bu ortayı kafasıyla uzaklaştırmayı başarıyor.

84.DK: Galatasaray üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Emre Çolak oyundan alınırken, Umut Bulut oyuna dahil oluyor.

82.DK: Selçuk İnan köşe vuruşu için topun başına geçiyor. Selçuk'un, arka direğe doğru gönderdiği ortasını Ryan Donk içeriye çeviriyor ancak o noktada Beşiktaş savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

81.DK: Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda kazanılan serbest vuruş için topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk'un doğrudan kaleye çektiği şut baraja çarpıp kornere çıkıyor.

80.DK: Ceza sahası içi sol çaprazında Cenk Tosun, Jason Denayer'e rağmen şutunu çekmeyi başarıyor fakat top doğrudan auta çıkıyor.

76.DK: Cenk Tosun, golde asist yapan oyuncu oluyor.

76.DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Mario Gomez ile derbide 1-0 öne geçiyor. Ceza yayının hemen solunda topla buluşan Oğuzhan Özyakup ara pasıyla topu Cenk Tosun'a atıyor. Cenk, ceza sahası içi sol çaprazında tek topla pasını Mario Gomez'in önüne bırakıyor. Gomez'de yakın mesafeden boş kaleye şutunu çekerek fileleri havalandırmayı başarıyor.

74.DK: Sinan Gümüş'ün ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Emre Çolak sağ ayağıyla yerden şutunu çekiyor ancak kaleci Tolga Zengin son anda topu ayaklarıyla tutmayı başarıyor.

73.DK: Galatasaray ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Ryan Donk, Wesley Sneijder'in yerine oyuna dahil oluyor.

71.DK: Beşiktaş cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Ricardo Quaresma ve Olcay Şahan oyundan alınırken, Gökhan Töre ile Cenk Tosun oyuna dahil oluyor.

69.DK: Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Jose Sosa topu sağına çektikten sonra sert bir şut çekiyor fakat top az farkla kalenin hemen yanından auta çıkıyor.

68.DK: Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa, pasını hemen yanındaki İsmail Köybaşı'ya atıyor. İsmail'in, penaltı noktasına doğru gönderdiği ortasına Atiba Hutchinson şutunu çekmeyi başarıyor fakat kaleci Fernando Muslera tekrar direk dibinden topu kornere çelmeyi başarıyor.

68.DK: Kaleye uzak mesafeden Dusko Tosic sol ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak direk dibinden Fernando Muslera topu kornere çelmeyi başarıyor.

64.DK: Maçta ilk değişiklik Galatasaray cephesinden geliyor. Yasin Öztekin oyundan alınırken, Sinan Gümüş oyuna dahil oluyor.

63.DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Ricardo Quaresma'nın arka direğe doğru gönderdiği ortasına kimse dokunamıyor ve top doğrudan auta çıkıyor.

61.DK: Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Ricardo Quaresma, rakibi Martin Linnes'den sıyrıldıktan sonra çok sert bir şut çekiyor ancak top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

60.DK: Lukas Podolski ile verkaça girdikten sonra topla buluşan Yasin Öztekin ceza sahası dışı sağ çaprazından şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

58.DK: Sağ kanatta topla buluşan Mario Gomez ceza sahasına girer girmez pasını penaltı noktasının hemen üzerindeki Jose Sosa'ya atıyor. Sosa'da topun gelişine bekletmeden şutunu çekiyor ancak top direğin dibinden auta çıkıyor.

56.DK: Lukas Podolski'nin, pasıyla topla buluşan Yasin Öztekin ceza yayının hemen sağından sağ ayağıyla yerden bir şut çekiyor ancak top savunmadan geri geliyor.

54.DK: Beşiktaş, ceza sahası içerisinde Lukas Podolski, rakibi Atiba Hutchinson'a faul yapıyor. Pozisyonun ardından Wesley Sneijder hakeme aşırı tepki gösterdiği için sarı kart ile cezalandırılıyor.

54.DK: Beşiktaş, ceza sahası içerisinde Lukas Podolski, rakibi Atiba Hutchinson'a faul yapıyor. Pozisyonun ardından Wesley Sneijder hakeme aşırı tepki gösterdiği için sarı kart ile cezalandırılıyor.

53.DK: Sol kanatta topla buluşan Jose Sosa ortasını altıpasın içine doğru gönderiyor fakat savunmada Jason Denayer topu kafayla uzaklaştırmayı başarıyor.

52.DK: Yasin Öztekin'in pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Wesley Sneijder, topun kontrolünü sağladıktan sonra şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri geliyor.

51.DK: Mario Gomez, ceza yayının hemen içinde Jason Denayer'den sıyrıldıktan sonra şutunu çekmeyi başarıyor ancak yavaş giden bu şutu kaleci Fernando Muslera zorlanmadan kurtarmayı başarıyor.

48.DK: İkinci yarıya Beşiktaş daha iyi başlıyor ! Oğuzhan Özyakup'un pasıyla penaltı noktasının hemen gerisinde topla buluşan Jose Sosa şutunu çekiyor fakat bu şut doğrudan auta çıkıyor.

47.DK: Penaltı noktasının hemen sağında topla buluşan Jose Sosa şutunu çekmeyi başarıyor fakat top kalenin yanından az farkla auta çıkıyor.

46.DK: Sol kanatta topla buluşan Yasin Öztekin ortasını ceza sahasına gönderiyor ancak savunmadan seken top Wesley Sneijder'in önünde kalıyor. Wesley Sneijder, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

46.DK: Hakem Mete Kalkavan ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Beşiktaş başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Mete Kalkavan ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve mücadalenin ilk yarısı golsüz sona eriyor.

45.DK: Derbinin ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

44.DK: Kazanılan bu serbest vuruş için topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Wesley Sneijder'ın kaleye çektiği şut barajdan geri geliyor.

43.DK: Marcelo Guedes sol kanatta topu eliyle kontrol ettikten sonra hakeme itirazlarda bulunuyor ve bunun sonucunda Mete Kalkavan sarı kartını Marcelo Guedes için kullanıyor.

42.DK: Olcay Şahan'ın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mario Gomez sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top kaleci Fernando Muslera'dan geri dönüyor. Dönen topu iyi takip eden Ricardo Quaresma, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.

40.DK: Sol kanatta Lukas Podolski ortasını arka direkteki Sabri Sarıoğlu'na atımak istiyor ancak savunmada İsmail Köybaşı'ndan seken top kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

38.DK: Beşiktaş, yarı alanında Lukas Podolski topu önüne almak isterken rakibi Andreas Beck'e faul yapıyor.

36.DK: Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza yayının hemen önünde topla buluşan Mario Gomez ofsayta yakalanıyor.

35.DK: Kazanılan köşe vuruşu için topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in, ön direğe gönderdiği ortasını Jason Denayer'den önce savunmasına yardıma gelen Mario Gomez uzaklaştıran isim oluyor.

35.DK: Kaleye uzak mesafeden Lukas Podolski sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak savunmada Marcelo Guedes'e çarpan top kornere çıkıyor.

33.DK: Kaleyi tam cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder, ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada savunma topu ceza sahası dışına atmayı başarıyor. Savunmadan dönen topu iyi takip eden Lukas Podolski topun gelişine çok sert bir şut çekiyor ancak bu şut az farkla auta çıkıyor.

32.DK: Olcay Şahan, rakibi Emre Çolak'a arkadan yaptığı faul sonrasında hakem Mete Kalkavan tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

31.DK: Maçın üçte birlik bölümü geride kalırken topla oynama yüzdelerinde Galatasaray'ın az farkla üstünlüğü bulunuyor.

30.DK: Emre Çolak, köşe vuruşunu kullanmak için topun başına geçiyor. Emre'nin, ön direğe gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırmayı başarıyor.

29.DK: Ceza sahası içi sol tarafında Lukas Podolski son çizgiye inmeden pasını hemen gerisindeki Wesley Sneijder'e atıyor. Sneijder, topun gelişine şutunu çekiyor ancak savunmaya çarpan top kornere gidiyor.

26.DK: Jose Sosa, köşe vuruşunu kullanmak için topun başına geçiyor. Sosa'nın, ön direğe doğru yaptığı ortasını Galatasaray savunması uzaklaştırmayı başarıyor.

26.DK: Sağ kanattan Ricardo Quaresma ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. Bu noktada Mario Gomez topun kontrolünü sağladıktan sonra pasını Olcay Şahan'a atıyor. Olcay, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekiyor ancak direk dibinde kaleci Fernando Muslera topu kornere çelmeyi başarıyor.

24.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazından kazanılan serbest vuruş için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın, penaltı noktasının hemen soluna doğru gönderdiği ortasına Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

21.DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında orta sahadan Wesley Sneijder'ın uzun pasıyla sol kanatta topla buluşan Lukas Podolski ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak bu orta doğrudan auta çıkıyor.

19.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın, altıpasın önüne doğru gönderdiği ortası kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

17.DK: Jose Sosa'nın uzun gönderdiği top sonrasında, ceza sahası içi sağ çaprazında Ricardo Quaresma topun gelişine şutunu çekiyor fakat kaleci Fernando Muslera bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

15.DK: Ceza yayının içinde Ricardo Quaresma'dan aldığı pas sonrasında topla buluşan Jose Sosa kaleye şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor

14.DK: Dusko Tosic, rakibi Emre Çolak ile girdiği mücadele sonrasında yaşanan iki takım futbolcuları arasında arbede yaşanıyor ve hakem Mete Kalkavan Sabri Sarıoğlu ve Dusko Tosic'e sarı kartını gösteriyor.

13.DK: Sabri Sarıoğlu'nun pasıyla topla buluşmak isteyen Lukas Podolski sağ kanatta ofsayta yakalanıyor.

12.DK: Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın, ön direğe gönderdiği ortasını Olcay Şahan kafayı vurarak topu havalandırıyor. Hemen sonrasında savunmasına yardıma gelen Wesley Sneijder topu uzaklaştıran isim oluyor.

12.DK: Sağ kanatta köşe gönderine yakın bir noktada topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını arka direğe doğru gönderiyor fakat o noktada Martin Linnes topu kornere atmayı başarıyor.

8.DK: Topsuz alanda Lukas Podolski, rakibi Oğuzhan Özyakup'a yaptığı müdahale sonrasında hakem Mete Kalkavan tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

7.DK: Yasin Öztekin, arkadaşı Lukas Podolski ile girdiği verkaç sonrasında ceza sahası içi sol çaprazından kaleye şutunu çekiyor ancak top çok az farkla kalenin yanından auta çıkıyor.

5.DK: Sağ kanatta topla buluşan Andreas Beck ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada Jason Denayer'den seken top ceza sahası içi sol çaprazında Olcay Şahan'ın önünde kalıyor. Olcay'da, bekletmeden pasını altı pasın hemen önündeki Jose Sosa'ya atıyor. Sosa, topun gelişine şutunu çekiyor ancak kaleci Fernando Muslera bu şutu kurtarmayı başarıyor.

3.DK: Orta sahada topla buluşan Jose Sosa havadan pasıyla topu Mario Gomez'in önüne atıyor. Gomez, ceza sahasına girmek isterken savunmada Martin Linnes kademeye girerek tehlikenin büyümesini engelliyor.

1.DK: Hakem Mete Kalkavan derbinin ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Galatasaray başlıyor.

- İki ekip futbolcuları ve hakemler sahaya çıkıyor. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.

- Beşiktaş'da ise Luiz Rhodolfo ve Veli Kavlak devam eden sakatlıkları sebebiyle zorlu Galatasaray deplasmanında 18 kişilik kafileye dahil edilmeyen isimler oluyor.

- Galatasaray'da Aurelien Chedjou ve Semih Kaya sakatlıkları nedeniyle derbide forma giyemeyen isimler oluyor.

- İki takımın öne çıkan oyuncularına baktığımızda Galatasaray'da Lukas Podolski 12 gol, Beşiktaşda ise Mario Gomez 24 gol ile takımları adına skora en çok katkı yapan oyuncular.

- Ligin ilk yarısında Atatürk Olimpiyat stadında oynanan mücadeleyi Beşiktaş 2-1'lik skorla kazanmıştı.

- İki ekip bugüne dek 339 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 111'ini Beşiktaş, 122'sini Galatasaray kazanırken, 106 maçtada eşitlik bozulmadı.

- Ligde 31 hafta geride kalırken Galatasaray, topladığı 45 puanla 6. sırada yer alırken, Beşiktaş ise 73 puanla ligin zirvesinde bulunmaktadır.

- Türk Telekom Arena stadyum'unda saat 20:00'de başlayacak olan bu mücadeleyi hakem Mete Kalkavan yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig 31. hafta karşılaşmasında Galatasaray, Beşiktaş'ı ağırlıyor.

İLK 11'LER

GALATASARAY:  Muslera, Linnes, Denayer, Hakan, Carole, Emre, Selçuk, Sabri, Sneijder, Yasin, Podolski

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Marcelo, Tosic, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Olcay, Quaresma, Sosa, Gomez

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

Spor Toto Süper Lig'de herkesin merakla beklediği derbide lider Beşiktaş, Galatasaray'la kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe ile arasındaki 3 puanlık farkı korumak isteyen siyah-beyazlı takımın puan kaybına tahammülü yok.

73 puanla lider durumda bulunan Kartal’a karşı mücadele verecek olan Galatasaray, 45 puan ve gol averajıyla 6. sırada bulunuyor. UEFA’dan aldığı Avrupa kupalarından bir yıl men cezasını yeni sezonda çekmek için ligde ilk 5’e girmek veya finale yükseldiği Türkiye Kupası’nı kazanmak zorunda olan sarı-kırmızılılar, Türk Telekom Arena’da ilk 5 umudunu devam ettirmek isteyecek.
 
Türk Telekom Arena'da hakem Mete Kalkavan'ın yöneteceği derbi saat 20.00'de başlayacak.

İki takımın muhtemel 11'i ise şöyle: 

GALATASARAY: Muslera, Koray, Denayer, Hakan Balta, Carole, Emre Çolak, Selçuk İnan, Olcan, Yasin, Sneijder, Podolski

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Marcelo, Tosic, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Sosa, Olcay, Quaresma, Mario Gomez
 
Bir gole rekor!
 
Bu sezon yediği 47 golle tarihinde en çok gol yediği sezon rekorunu egale eden Galatasaray, bir gol daha yerse rekora ulaşacak. Ligin bitimine üç maç kala böylesine kötü bir rekorla karşı karşıya kalan Cim-Bom, en son 2003-04’te kalesinde 47 gol görmüştü. 
 
Atanlar ve tutturanlar
 
Süper Lig’in 31. haftasına göre en çok gol atan iki takım Beşiktaş ve Galatasaray oldu. Kartal 70, Cim-Bom ise 61 gol atarken, sarı-kırmızılıların maçlarında toplam 108 gol (ortalama 3,48) görüldü. Ligin kaleyi en çok bulan takımı 194 isabetli şutla Beşiktaş olurken, Aslan 187 isabetli şutla ikinci sırada yer aldı. Topla oynama oranlarında da iki takımın adı öne çıktı. Beşiktaş, yüzde 59 ile zirveye otururken, hemen arkasındaki Galatasaray topla oynamada yüzde 58 oranına sahip. Ayrıca pas konusunda da iki takımın çekişmesi dikkat çekiyor. Galatasaray 12 bin 646 ile sivrilirken, Beşiktaş 12 bin 603 ile takip ediyor.
 
Yine yüksek pas isabeti oranları masaya yatırıldığında Galatasaray yüzde 82.4 ile ilk sırada, Beşiktaş’ta da arkasında yüzde 81.7 oranında duruyor.
 
Derbi fakiri 
 
Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı üç maçı da kazanamadı. Sarı-lacivertliler karşısında iki maçı da berabere bitiren Cim-Bom, Kartal’a deplasmanda 2-1 kaybetti. Galatasaray bugün de kazanamazsa 2010-11 sezonundan sonra ilk kez derbi galibiyeti alamadan ligi bitirecek.