Dick Advocaat haklı çıktı ! Samandıra'da...

Dick Advocaat haklı çıktı ! Samandıra'da...

Gaziantepspor maçı sonrası 'Girin otobüse sorun. Tek bir futbolcu bile beni istemezse görevi bırakırım' diyen Advocaat haklılığını ispatladı.

Hollandalı hoca futbolcularına basın önünde zaman zaman sert eleştiriler yöneltse de Samandıra’da kendisine karşı sanıldığı gibi çok da olumsuz bir tablonun olmadığı öğrenildi. Son olarak tesislerde önce Moussa Sow ile bir araya gelen Advocaat, “Senin klasında biri bu golleri atmalıydı” derken Alper ile de performans değerlendirmesi yaptı, ardından birçok oyuncu ile kahve içti, dertleşti.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Gaziantepspor maçı sonrası “Girin otobüse oyunculara sorun. Tek bir futbolcu bile beni istemezse görevi bırakırım” açıklaması yapmış, takımla arasında bir sorun olmadığını vurgulamıştı.
 
Hollandalı hocanın iddiası doğru çıktı... Advocaat futbolcularına zaman zaman sert eleştiriler getirse de Samandıra’da kendisine karşı sanıldığı gibi çok da olumsuz bir tablonun olmadığı öğrenildi.
 
Çünkü Advocaat’ın oyuncuların yüzüne karşı da benzer söylemlerde bulunduğu belirlendi. Önceki teknik adamlardan farklı bir tarzı bulunan Hollandalı çalıştırıcı, futbolcuları ile yaptığı sohbetlerde basın toplantısındaki eleştirileri ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunuyor. Kesinlikle isim vermediğinin altını çizerek kendilerine söylemediği bir ifadeyi basın önünde kullanmadığını belirtiyor. Ve bu tarzının oyuncunun gelişimine yardımda bulunma amacı taşıdığını savunuyor.
 
Samandıra’da birçok futbolcuyla özel görüşmeler yapan Advovaat açık açık düşündüklerini paylaşıyor. Son olarak önce Moussa Sow ile bir araya gelen Hollandalı hoca, “Senin klasında biri bu golleri atmalıydı” derken Alper ile de performans değerlendirmesi yaptı. Futbolcusuna pas oyununu daha çok oynaması ve çalımı kritik noktalarda atması gerektiğini aktardı. Bu tip eleştirilerin ardından Hollandalı hoca, futbolcusunu da dinledi.
 
Sohbetler önemli
 
Profesyonel çerçevede yapılan bu görüşmelerin dışında Advocaat günlük sohbetlere de önem veriyor. Birçok futbolcusuyla tesislerde oturup kahve içiyor. Ailelerinin durumunu, sıkıntıları olup olmadığını soruyor. Her zaman futbolcusuna destek vermeye hazır olduğunu ifade ediyor.
 
Sadece iki kişi
 
Hollandalı hoca bugüne kadar basın toplantısında sadece iki futbolcusunu isim vererek eleştirdi. Fernanado ve Salih’in Kayserispor maçında taktik disipline aykırı olarak önde baskı yapması ile ilgili tepki koyan Advocaat’ın bu açıklamasına iki futbolcu da gönül koymuştu. Deneyimli teknik adam daha sonra yaptığı görüşmede bunun gerekçelerini açıkladı. Yönetimin takımın daha önde oynaması gerektiği yönünde görüşlerini bildiğini ifade eden deneyimli çalıştırıcı asıl eleştirisinin bu olduğunu belirtti.
 
İçi dışı bir olan Teknik Direktör Advocaat oyuncularını eleştirse de Samandıra’da samimi bir ortam kurmayı başardı...

Skorer