Dortmund'un yıldızı için Galatasaray'a yeşil ışık

Dortmund'un yıldızı için Galatasaray'a yeşil ışık
Güncelleme:

Yeni sezon öncesinde orta sahasını güçlendirmek isteyen Galatasaray, yönünü Almanya'ya çevirdi. Galatasaray'a önerilen 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Axel Witsel için Borussia Dortmund Teknik Direktörü Marco Rose'dan açıklama geldi.

Galatasaray'ın orta saha adayları arasında üst sıralarda bulunan Axel Witsel ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Borussia Dortmund'la sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Belçikalı yıldızın kulübünden sarı kırmızılılara müjdeli haber geldi. 

Süper Lig'de tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Galatasaray'da sezon boyunca orta saha krizi yaşandı. Önümüzdeki sezona girerken eksiklerini kapatmak isteyen sarı kırmızılı ekibe Borussia Dortmund forması giyen Belçikalı orta saha oyuncusu Axel Witsel önerildi.

Aspor'da yer alan habere göre, Galatasaray'a önerilen 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Axel Witsel için Borussia Dortmund Teknik Direktörü Marco Rose'dan açıklama geldi. Borussia Dortmund Teknik Direktörü Marco Rose, 33 yaşındaki Axel Witsel'in takımdan ayrılacağını açıkladı.

Marco Rose düzenlediği basın toplantısında, Witsel ile sözleşme uzatmama kararı aldıklarını duyururken, "Axel Witsel harika bir oyuncu. Bizim için çok önemli maçlar oynadı. Ancak sözleşmesini uzatmama kararı aldık. Cumartesi günü de kendisine veda edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Galatasaray'a transferi gündemde olan yıldız oyuncu için ise yönetimin aklında iki engel bulunuyor. 33 yaşına gelen Witsell'in gençleşen Galatasaray'a ayak uyduramaması ve yaşına göre yüksek maaşı. Edinilen bilgiye göre sarı kırmızılı yönetim, 3 milyon avroluk maaşı nedeniyle karar vermekte zorlanıyor.